Peugeot увеличи пробега на е-Rifter

Преди около месец Stellantis актуализира гамата търговски модели на своите марки, включително и Peugeot Partner. Сега французите представят пътническата версия на модела, която от 2022 г. се продава в изцяло електрически вариант. Именно той е сериозно модернизиран, докато за бензиновата и дизеловата версия актуализацията предстои тепърва.

Peugeot 408: Да предизвикаш големите (тест-драйв)

Peugeot e-Rifter вече има свое собствено „лице“, което ще го отличава от версията с двигател с вътрешно горене. Ванът получава оригинални фарове с увеличени диодни секции на светлини, като тези елементи трябва да предизвикват асоциации с нокти на лъв. Горният капак0, която имитира радиаторна решетка, има лъскави черни плочи. Палитрата от цветове на корпуса също е разширена. И, разбира се, e-Rifter получава новото лого на марката. Както и преди, ванът ще се предлага в две дължини (4,4 или 4,7 метра), с пет- или седемместен интериор.

Независими и обективни новини – Actualno.com ги представя и във Viber! Последвайте ни тук!

Снимка: Peugeot

Интериорът на обновения Peugeot e-Rifter все още не е показан, като производителят се ограничава само с описание. Съобщава се, че миниванът е получил нов 10-инчов виртуален арматурен панел и таблет с мултимедийна система с подобен размер (преди имаше 8-инчов дисплей), воланът и довършителните материали също са заменени, както и броят на USB конекторите е увеличен. Списъкът с оборудване включва още панорамен покрив, безжично зареждане за смартфон, адаптивен круиз-контрол и подобрена камера за задно виждане.

Още: Peugeot представи електрически кросоувър от ново поколение

Технологията е същата – e-Rifter има електрически мотор с мощност 136 конски сили и батерия с капацитет 50 kWh (моторът обаче е с увеличен въртящ момент – 270 вместо 260Нм). В същото време от Peugeot твърдят, че пробегът се е увеличил – 320 км вместо 280 км за електрическия ван преди актуализацията (според цикъла WLTP). Увеличението се обяснява с въвеждането на нова регенеративна спирачна система и инсталирането на термопомпа.

Снимка: Peugeot

Все още не е обявена точната дата за началото на продажбите на обновения Peugeot e-Rifter, както и цените. Преди модернизацията електрическият ван във Франция, например, струва от 37 850 евро.

SPARK разшири автопарка си със 100 автомобила Peugeot e-208 и Opel Corsa Electric

 

Източник: Actualno.com