Ferrari се похвали с пълен списък с поръчки до 2025 г.

Търсенето на автомобили на Ferrari е толкова голямо, че списъкът с поръчки, които компанията може да изпълни, е пълен до края на 2025 г. Това обяви изпълнителният директор на италианския производител Бенедето Виня, като допълни, че ако сега някой си поръча кола на марката, тя ще бъде доставена най-рано през 2026 г.

Задава се първият електромобил Ferrari (СНИМКИ И ВИДЕО)

Отминаващата 2023 г. е една от най-успешните в историята на Ferrari. В края на септември продажбите достигнаха 10 418 автомобили, което е увеличение с 5,3% спрямо първите 9 месеца на миналата година. Въпреки този впечатляващ резултат, производството ще продължи да се увеличава, тъй като първият SUV на марката – Purosangue, все още не е достигнал пълния си капацитет. А той е 20% от общото годишно производство на Ferrari.

Виня потвърди още, че пускането на първото изцяло електрическо превозно средство на италианската марка е планирано за четвъртото тримесечие на 2025 г. Шефът на Ferrari посочи, че разработката на модела дори изпреварва графика в някои от процесите.

Още: Блогър изгори Ferrari за 400 000 долара в царевична нива (ВИДЕО)

Независими и обективни новини – Actualno.com ги представя и във Viber! Последвайте ни тук!

За да може Ferrari да се справи с електрификацията, през юни 2024 г. в Маранело ще заработи нов завод за производство на хибридни и електрически модели. Компанията прогнозира, че през 2030 г. около 40% от продажбите ще бъдат на хибридни превозни средства, 40% на електрически превозни средства и останалите 20% на автомобили с двигатели с вътрешно горене.

Въпреки че има планове за постепенно спиране на превозните средства с бензинови двигатели, Виня смята, че ДВГ все още има да извърви дълъг път. В същото време Ferrari няма да разработва превозни средства, работещи със синтетични горива.

Изгоряло Ferrari струва повече от луксозна къща

 

Източник: Actualno.com