25 нови (и не толкова) факта за женските гърди

Тя умее да привлича вниманието на милиони, да разбива съдби, да покорява мъжете, да очарова по-бързо от собственика си… всичко това е за женската гръд! Но се оказва, че все още има много неща, които не знаем за нея. Ето 25 от тях: 

#1. В някои култури най-строгите табута са свързани с гърдите, в други те имат свещено значение.

#2. Гърдите имат хипнотичен ефект върху човечеството. Ето защо се превърна в основен комерсиален фетиш. Може да се използва за продажба на всичко – от бельо до груби инструменти като чук.

#3. Неустоимата сила на женските гърди действа през цялата година, но именно през лятото мъжката част от населението я усеща особено остро.

За още любопитни и полезни статии – очакваме ви във Viber канала ни! Последвайте ни тук!

#4. Необвързаните момичета са по-склонни от тези, които имат редовни връзки с мъже, да изразят желание за уголемяване на гърдите.

Факти за женските гърди, които всеки трябва да знае

#5. Дори една полуразкопчана блуза може да направи чудеса и да спре трафика. При вида на кухина в деколтето мъжете губят волята си и със сигурност се гмуркат там с очите си, рискувайки да си счупят врата. Визуалното възприемане на млечните жлези на женския хомо сапиенс стимулира мъжкия от същия вид, допринася за неговата непрекъсната самоидентификация като потенциален баща. И все пак в процеса на еволюция мъжете са станали по-придирчиви и не всяка гърда може да вдъхнови подвизи. Това се усеща особено ясно в курортите, популярни сред европейците.

#6. Около 40% от жените от богатите страни носят сутиени с размер D. Всичко това се дължи предимно на промени в диетата – жените започнаха да ядат повече свинско и пилешко месо. Сега пубертетът при момичетата започва на десет години.

#7.  Операцията за намаляване на гърдите (която намалява стреса върху гърба и гръбначния стълб) струва около 12 500 долара в развитите страни.

#8.  Според статистиката:

24% от жените смятат, че гърдите им са твърде малки

16% от жените са готови да увеличат гърдите си хирургически

20% от жените смятат, че гърдите им са твърде големи и искат да намалят размера на гърдите си

12% са недоволни от формата на гърдите си

44% от жените са напълно доволни от гърдите си

#9. Миосотис Кларибел от Доминиканската република официално се смята за собственик на най-големия бюст в света. Гърдите на това момиче тежат по 18 кг.

#10. През последните 50 години гърдите на средната кавказка жена са се увеличили с около три размера (докато средният размер на пениса при мъжете е намалял с 3 см).

Шокиращи факти за гърдите

#11. 20% от мъжете (не повече!) при първата среща обръщат внимание на лицето на момичето. А 47% гледат първо гърдите.

#12. Повечето жени имат гърди с различни размери. По правило лявата е по-голяма

#13. Млечните жлези са най-симетрични между 14-ия и 16-ия ден от цикъла, това се дължи на активирането на хормоните по време на овулацията.

#14. Средната гърда с тегло половин килограм съдържа 4-5% от общите запаси от мазнини в тялото на жената.

#15. Можете да наследите гена за размера на гърдите от всеки родител. Следователно гърдите ви може да не са същите като тези на сестра ви или майка ви.

#16.   Блондинката от Арзамас Марина Орлова се премести в Калифорния преди няколко години. Там момичето създаде свой собствен канал в YouTube, в който започна да изследва етимологията на всякакви сложни английски думи. Никой нямаше да гледа това доброволно, ако Марина не демонстрираше деколтето си във всяко видео. Благодарение на тази техника, която тя нарече boobalicious (от английската дума boobs – „цици“), тя успя да създаде образ на интелигентна секс бомба и да се превърне в интернет звезда. 

#17. Правозащитната организация Topfree Equal Rights Association се бори за промяна на американските и канадските закони, според които се разрешава появата на голи гърди на обществени места за мъжете, а жените са лишени от същото право.

#18. Япония е шампион в продажбата на сутиени с размер нула.

#19. Според законите, приети в Обединените арабски емирства, жена, която се появи на плажа без горнище, може да бъде осъдена на затвор до шест месеца.

#20. Разголването на гърдите сред африканките е традиционна форма на протест. Така казват: „Слушайте ни, ние сме вашите майки!“

#21. Най-често срещаният размер на чашката на сутиена за англичанките е 12 D.

#22. В Нова Зеландия организаторите на парада Boobs on Bikes (в който участват голи до кръста колоездачи) активно съдят властите за това, че са признали събитието за законно и не е обидно за социалните норми.

#23. Бразилия е световен лидер по брой банки за кърма. В страната има 192 такива хранилища.

#24. Китай е на първо място в света по брой операции за уголемяване на гърдите.

#25. Една полугола жена привлича повече внимание, отколкото напълно гола жена.

Източник: Actualno.com