11 учители са писали оценки на починалото дете в Пловдив, прокуратурата поема случая

Министерството на образованието и науката сезира прокуратурата за скандалния случай с нарушения в пловдивското средно училище “Найден Геров”.

Това се случва, след като стана ясно, че училището е писало оценки на ученичка, която е загубила живота си. Директорът вече беше освободен със заповед на началника на Регионалното управление на образованието.

Фалшиви документи

Цялостната проверка на МОН откри сериозни нарушения и данни за съставяне на документи с невярно съдържание. Установено е, че 11 учители са писали оценки в електронния дневник на ученичката, загубила живота си при трагичен инцидент.

Също така 14 педагогически специалисти не са вписвали отсъствия въпреки липсата на момичето още от началото на учебната година.

Независими и обективни новини – Actualno.com ги представя и във Viber! Последвайте ни тук!

В хода на проверката бяха констатирани и други нарушения. Отсъствията на ученици не са въвеждани регулярно от учителите по отделните учебни предмети, а на определени дати от класния ръководител. Освен това има дни, в които те са отсъствали, но са получавали текущи оценки по определени предмети.

Установена е също липса на документи за извиняване на отсъствия или са открити такива, които пораждат съмнения в тяхната автентичност.

Източник: Actualno.com