10 грешки в стила, които подчертават корема ви – никога не ги допускайте

Всички обичаме да показваме най-доброто от себе си, още повече когато става въпрос за фигурата ни. Един от основните проблеми, които момичетата се опитват да скрият, е изпъкналият корем.

Но има редица чести модни грешки, които добавят излишен обем в областта на корема. Стилистът имиджмейкър, дизайнерът Милана Кубова ни разказва как да ги избягваме.

Тънък плат

Тънката материя е основният враг на момичетата, които се чувстват несигурни във фигурата си. Артикулът може да е най-правилният по силует, но ако е ушит от такава материя, моделът определено ще подчертае това, което сте искали да скриете. Всяка гънка, всяка издутина, всеки недостатък. Не можете да носите под такива дрехи и корсет – очертанията му също ще се показват през плата.

За още любопитни и полезни статии – очакваме ви във Viber канала ни! Последвайте ни тук!

Кои са елементите на перфектната дамска визия

Голям модел

Да, с помощта на щампи можете леко да коригирате фигурата – да подчертаете предимствата и дори визуално да намалите обема. Но по този начин действат само малките и често срещани десени. А големите щампи имат обратен ефект – визуално увеличават формата. Затова те не са подходящи за всеки.

Хоризонтално райе

Нека продължим темата за моделите. Райето е друг принт, който притежава магическото свойство да крие допълнителни сантиметри. Но този ефект дава само по вертикала. А хоризонталното, отново, визуално разширява талията – и също така намалява ръста.

Блестяща материя

Блясъците и пайетите превръщат всеки ден в празник, дори и обикновения вторник. Но те имат и тъмна страна: добавят обем дори на най-крехките създания. Така че, ако не искате да подчертавате корема си, по-добре избягвайте пайетите. Или използвайте същите аксесоари вместо блестящи дрехи – чантата с пайети също ще направи образа ви елегантен.

Тесни прилепнали рокли

Често момичетата, желаещи визуално да намалят фигурата, избират тесни рокли с акцент върху талията. Но всичко, което прилепва, подчертава обемите. А и акцентите не са еднакви. По-добре е да изберете рокля със свободен силует – също прилепнала, но не прекалено. А не стегната около тялото като ръкавица.

5 детайла от женската визия, които издават небрежност

Рокли с ниска талия

Такива неща са опасен избор за всички: дори и при момичетата с образцова фигура, роклите с ниска талия могат да я развалят. Защо? Защото издължават горната част на тялото, докато скъсяват краката. А също така “крадат” естествената линия на талията, придавайки на фигурата на притежателката си формата на правоъгълник, към който момичетата на воля рядко се стремят. И, разбира се, такива рокли често подчертават корема.

Гащеризони

Почти всички гащеризони подчертават корема и хълбоците. Дори тесните от деним или в сафари стил – а версиите от тънки и леки материи правят същото още повече.

Излишен обем в областта на талията и корема

Често дамите погрешно вярват, че допълнителната украса ще помогне да се скрият недостатъците на фигурата: драпериите или воланите ще скрият корема, а надупчените ръкави ще отклонят вниманието от широките рамене. Но в действителност подобни детайли създават още по-голям акцент върху проблемната зона. Съществува риск от “рисуване на екстри” и за крехките момичета.

Ниска кройка

Дънките с ниска талия, които бяха толкова популярни през 2000-ните години, от няколко сезона отново нахлуват в списъците с тенденции. Дали ще сте доволни от това, или не, зависи от вас. Нашата работа е да ви предупредим: такива модели изкривяват силуета. И акцентират вниманието само върху корема.

Ако все пак решите да си купите чифт, не забравяйте да подходите реалистично към избора на размер, без да се опитвате да се поласкаете. Панталони с размер по-малък, чиито страни се издигат над колана, определено са лоша идея.

Пола тип “молив”

Полата тип “молив” има определена репутация: това нещо се смята едновременно за строго и съблазнително – идеалният избор за фаталните жени, които ходят в офиса. Такива модели плътно прилепват към фигурата, а това е както плюс, така и минус. В края на краищата те ще подчертаят всички обеми в областта на корема и бедрата, дори и нежеланите.

Източник: Actualno.com