Шефката на “Митниците” имала данни за купуване на изборите с пари от контрабанда

Г-жа Банкова имаше данни, че пари от наркотрафик и контрабанда ще отидат за купуване на избори. Говорим за данни, не за доказателства. Това заяви адвокатът на арестуваната директорка на Агенция “Митници” Петя Банкова.

Пред БНТ адвокатът на Банкова Аделина Натина не влезе в повече подробности – не посочи имена или подозрения. Много такива разкази има – кое е истина е трудно да се докаже, коментира Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията. Той напомни, че няма нищо доказано през годините: При спецакцията на ДАНС: Арестуваха шефката на агенция “Митници” (СНИМКИ)

Безлов добави, че според него “някой чете вестници” що се отнася до тезата с Паскал. Ако си говорите с хора от бранша, те ще ви кажат, че той е фигура от миналото. Някой нещо казва на медиите и се почва – няма нищо официално, напомни Безлов.

Бившият депутат от ИТН Любомир Каримански напомни, че Банкова е начело на митниците за по-малко от 3 месеца, а трябва поне едно тримесечие, за да се видят резултати. Като отчет от митниците са събрани приблизително 323 млн. лв. т.е. 20% по-малко от заявеното за държавния бюджет, заяви Каримански. “Виждаме, че по-висока събираемост няма – не може да отчитаме само някакви резултати от заловени през последните 2 седмици наркотици”, добави той.

Още: Седмина са задържани при акцията в агенция “Митници”, сред тях е и Петя Банкова

Независими и обективни новини – Actualno.com ги представя и във Viber! Последвайте ни тук!

Източник: Actualno.com