Хотелът, който плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

В Сингапур вали средно 171 дни в годината. Въпреки това, хотел на островния град-държава рискува, като гарантира, че лошото време няма да развали почивката на гостите му.

Пакетът Rain Resist Bliss на InterContinental Singapore възстановява разходите за една нощувка от престоя на госта, ако една от планираните му дейности завърши с дъжд.

„Разговарях с група приятели за почивки и един от тях шеговито коменира, че възможността да се гарантира добро време би било следващото ниво на върховно луксозното пътуване“, разказва генералният мениджър на хотела, Андреас Кремер за CNN. Така се ражда концепцията за застраховка срещу дъжд.

ОЩЕ: Испания измества Великобритания като топ дестинация в Европа за инвестиции в хотели

За още любопитни и полезни статии – очакваме ви във Viber канала ни! Последвайте ни тук!

Все пак пакетът идва с уговорки. InterContinental няма да раздава пари всеки път, когато вали, а трябва да са изпълнени определени критерии. Например „продължителността на дъжда да надвишава 120 кумулативни минути в рамките на всеки 4-часов блок от време през светлата част на деня“.

Снимка: iStock

Пакетът е приложим само за хора, отседнали в апартаменти, чиято цена започва от 633 долара на вечер, както и в президентския апартамент, който струва 3349 долара за нощувка.

Парите идват под формата на ваучер, който трябва да бъде изразходван в InterContinental Singapore в рамките на 6 месеца, а сумата, която получавате, е еквивалентна на една нощувка във вашата категория стая.

Любимите неща за правене в Сингапур в дъждовен ден включват посещение на Музея на азиатските цивилизации, обиколка на пивоварната Tiger и пазаруване в японската книжарница Kinokuniya.

ОЩЕ: Цюрих и Сингапур са най-скъпите градове в света

Подобни специални пакети са начин хотелът да се открои от останалите. В Бали, например, хотел забрани смартфоните и друга електроника край басейна, опитвайки се да насърчи гостите да изключат от мрежата и да се отпуснат.

Междувременно няколко хотела и курорти по света, включително Park Hyatt New York, създадоха специални стаи за оптимален нощен сън, допълнени с машини за бял шум, одеяла с тежести и специални чайове за сън.

Източник: Actualno.com