Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Представяме ви няколко цитати из лекциите от Учителя Педър Дънов за лъжа и последствията, които носим, след като я изречем:

“Лъжата сама по себе си винаги носи лоши последствия. Щом лъжете, вие се свързвате с всички отрицателни сили в природата, които ще изсмучат соковете на живота ви. Всяко нещо, придобито с лъжа, изчезва. Страшни са последствията на лъжата! Говорете винаги Истината, за да не загубите вярата си. Не затваряйте пътя на Любовта и Светлината в себе си.”

Вижте още: Японски психолози: Бърз трик, с който да се отървете от гнева за секунди

Това, което опропастява човешкия живот, е лъжата. Цялото богатство на света да ви дават, пазете се от лъжата. Пазете се даже от името й.”

За още любопитни и полезни статии – очакваме ви във Viber канала ни! Последвайте ни тук!

“Истината изключва всякаква лъжа — трябва да изключите лъжата от себе си, от душата си, абсолютно да изключите всяка лъжа! “Ами бялата лъжа?” Никаква бяла лъжа — абсолютно да изключите всяка лъжа, и бяла, и черна! В лъжата са заложени всички спънки, в нея са всички условия за нашето робство.”

Човек трябва да бъде смел, да се откаже от лъжата. Който не може да каже истината, по-добре да мълчи… Аз се отвращавам от хора, които лъжат. Всичко може да се прости на човека, но лъжата никога не се прощава. Като знаете това, пазете се от лъжата! Всички грехове и престъпления на човека могат да се простят, лъжата – никога. Тя е най-малкото зло, от което произтичат всички злини.”

Вижте още: Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

“Защо не трябва да се лъже? Защото при лъжата човек скъсва връзките си с Бога, с Христа, с напредналите същества и с това поставя пречка за своето духовно издигане. При лъжата се образува една астрална експлозия, понеже мисъл-формата на лъжата е в противоречие с истинския факт. И тази експлозия действа разрушително върху този, който е излъгал. При лъжата се изменя химическият състав на кръвта.”

Източник: Actualno.com