Уикенд в Балчик – перфектен избор за бягство от града

Ако трябва да избираме от топ 3 на най-хубавите български градове по брега на родното Черноморие, то Балчик определено ще заеме място в този списък. Градчето е успяло да съхрани своя чар през годините и има интересно влияние от времето, в което е било в границите на Румъния. И до ден днешен немалко румънски туристи идват, за да го разгледат, а не пречи и самите ние да го посетим отново. През топлите месеци местната община организира множество културни събития и фестивали, които може да се посетят в комбинация на другите интересни забележителности, които са там. В тази статия ще разгледаме какво си струва да видим в това бижу на нашето Черноморие. 

Можем да започнем с Двореца – най-известната местна забележителност. Можем да благодарим за него на румънската кралица Мария, която иска да създаде своя резиденция на морския бряг. И до ден днешен той стои и краси града със своята архитектура, каменни стълбища и растителност. 

Ловеч и Крушунските водопади – идея за пътуване през уикенда

Ловеч е един прекрасен град, който задължително трябва да посетим през тази година. Пътуванията в чужбина може да са ограничени, но тов…

Прочети повече

Ботаническата градина в Балчик също е изключително интересна със своето богато разнообразие от цветя и други растителни видове. Някои от тях могат да бъдат открити само тук и никъде другаде в България! Кактусите са моите лични любимци. 

Яхтеното пристанище и плажовете край Балчик са прекрасни места за разходка и отмора. Историческият музей в града също е интересен и си струва да се посети – там може да видите историята на града от неговото възникване. В експозицията има много различни предмети от керамика,стъкло и монети, които ще разгледате. Етнографският музей също е интересно място и се помещава в една от старите къщи в града. 

За още любопитни и полезни статии – очакваме ви във Viber канала ни! Последвайте ни тук!

Последното нещо, което си струва да видим е уникално за Балканския полуостров и се намира на територията на днешен Балчик – храмът на богинята-майка Кибела. Той е част от античния град Дионосиполис, който се е намирал на морския бряг около III-ти век и се счита, че е най-добре запазеният храм в света. 

Източник: Actualno.com