Трудностите ни направят по-добри хора (ВИДЕО)

В днешното издание на „Видимо и невидимо: Хапка по хапка“ Росица Коцева ни среща с Мелиса Томпсън – британка, която живее и работи в България. Мелиса разказва за трудностите в нейния живот, болестите, които е преборила и как те са я изградили като човек, изпитващ нужда да помага на хората.

Мелиса разказва как на 14 годишна възраст започва да страда от ужасно главоболие и проблеми със зрението. Поради тромавата здравна система в Англия, диагностицирането отнема 2 години, а страшната диагноза е мозъчен тумор, който засяга зрителния нерв. Множеството изследвания, процедури, операция, радиотерапия, всичко това за дете на тази крехка възраст, изоставено от баща си, никак не е лесно.

Но тя е много благодарна на нейния чичо Майк, който един ден седнал до нея и я посъветвал да вярва в себе си, да се опита да погледне на проблема отгоре и когато мисли с позитивна енергия, то тогава всичко е възможно. „Качих се в банята, погледнах се в огледалото и направих визуализация на тумора. Бях го кръстила Борис. Просто му казах, че той трябва да се маха, да си ходи, нямам време за тия глупости и аз ще се оправя от тази ситуация и ще оздравея“. И тя наистина оздравява. Още: Как се разпознава и лекува хранително разстройство при децата (ВИДЕО)

Един ден, когато Мелиса е вече на 18 г. тя усеща затруднение при дишане, изтръпване на крайниците и липса на чувствителност в цялото тяло. 6 месечните изследвания и тестове водят до следващата страховита диагноза – трансверзален миелит – възпаление на гръбначния мозък. За тази болест няма точно лечение. Повечето хора с трансверзален миелит, ако изобщо преживеят болестта, живеят в инвалидна количка. След 2 години терапия Мелиса успява да пребори и тази коварна болест!

Независими и обективни новини – Actualno.com ги представя и във Viber! Последвайте ни тук!

Въпреки всичко, което хората и болестите са ѝ причинили, а може би и точно затова Мелиса остава топъл и сърдечен човек. Тя споделя, че не може да обърне гръб на някой, който има нужда от помощ. Мелиса вярва, че когато отдаваме позитивна енергия, тя се връща обратно към нас. Още: Инсулинова резистентност при децата: Причини, последствия, подходи (ВИДЕО)

Вдъхновяващият съвет на Мелиса, когато преминаваме през тежък за нас момент е: „Винаги трябва да сме позитивни, да вярваме в себе си и да знаем, че този период в живота е съвсем кратък и трябва само да преживеем това нещо, след което имаме целия живот пред нас и трябва да сме благодарни и да се борим за това.“

Повече за разговора на Росица Коцева с Мелиса Томпсън гледайте във видеото:

Източник: Actualno.com