Три знака, че някой се е опитал за открадне колата ви

Експерти посочиха три знака, които вероятно да показват, че някой се е опитал за открадне даден автомобил. Те препоръчват при забелязването на някой от тези „знаци“ собственикът да предприеме незабавни мерки за защита на превозното средство.

Експерти по кражби посочиха най-уязвимите места в колите

На първо място, това е огъната броня на автомобила. При автомобили Toyota и Lexus огъната броня в областта на левия фар и изключен конектор с проводници вероятно означава неуспешен опит за кражба. Там е свързано специално оборудване и крадецът по правило не сглобява всичко обратно, след като се пробва.

Следите от насилствено проникване върху ключалките на вратите са друг знак за планирана кражба. В наши дни голяма част от автомобилите се отварят с активиране от дистанционното устройство и малцина шофьори обръщат внимание на ключалките. А тяхното състояние също може да подскаже, че някой се е опитал да открадне колата.

Още: Експерти предупредиха за нов вид кражби на автомобили

Независими и обективни новини – Actualno.com ги представя и във Viber! Последвайте ни тук!

Експертите съветва още след продължително паркиране да огледате автомобила от всички страни, тъй като най-често нападателите чупят стъклото на задната лява врата. Той обясни, че изборът точно на това стъкло се дължи на факта, че не се забелязва отстрани на пътя. Прозорецът на шофьора по правило не се докосва от крадци.

И полицията пострада от манията по кражби на Hyundai и Kia (ВИДЕО)

 

Източник: Actualno.com