Това е най-добрата ядка за сърцето и костите на хората над 50 години

Една популярна ядка е изключително полезна за костите и сърцето на възрастните хора.

Най-полезната ядка за хората над 50 години

Шамфъстъкът е здравословна храна за хора над 50 години. Това съобщава руският диетолог д-р Олга Редина.

Диетологът твърди, че този продукт съчетава витамини А, Е и В, както и протеини, калций, калий, магнезий и желязо в състава си. Всички тези вещества помагат за поддържането на здрави сърце, стави и кости. Тези ядки са полезни и за предотвратяване на някои заболявания, свързани с възрастта, като катаракта и деменция. Освен това шамфъстъкът има положителен ефект върху мозъчната дейност.

Какви храни трябва да ядете за здрави кости?

За още любопитни и полезни статии – очакваме ви във Viber канала ни! Последвайте ни тук!

„Поради съдържанието на магнезий в състава си, тази ядка успокоява и помага в борбата с раздразнителността и тревожността, които са типични за много възрастни хора“, казва експертът.

Този продукт, според д-р Редина, може не само да бъде полезен, но и да навреди на възрастните хора. Ако хора над 50 години злоупотребяват с шамфъстък, те могат да развият стомашни проблеми.

Изследователи от Американската сърдечна асоциация установиха, че шамфъстъкът, помага в борбата с хипертонията. Експертите стигат до извода, че редовното включвае на тази ядка в диетата спомага за намаляване на периферното съпротивление в кръвоносните съдове, а също така допринася за подобряване на сърдечния дебит и някои показатели на сърдечната честота.

Стандартна 30-грамова порция от 49 шамфъстъка съдържа само 159 калории, висока концентрация на каротеноиди, калий и 37% от препоръчителната дневна стойност на витамин B-6. Суровият шамфъстък е не само вкусен, но и полезен за здравето на хора от различен пол, възраст.

Включена в диетата на жените, тази ядка помага за минимизиране на опасните рискове за здравето като сърдечни заболявания, диабет, инсулт, затлъстяване. Шепа зелени ядки осигурява нормална функция на червата, облекчава сухата кожа и намалява възпалението.

Включването на 49 шамфъстъка в ежедневната диета на мъжа намалява риска от сърдечни заболявания и подобрява маркерите на еректилната функция.

Ако чувствате болки в костите по цялото тяло – това може да е симптом за следния проблем

Важно: Информацията е предоставена за справочни цели. Консултирайте се със специалист за противопоказания и странични ефекти и в никакъв случай не се самолекувайте. При първите признаци на заболяване се консултирайте с лекар.

Източник: Actualno.com