Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви

Как да сме щастливи? Има много начини да научите как да бъдете отново щастливи и един начин не е подходящ за всички. Представяме ви няколко кратки съвета, които са изпитани. Не е задължително всички да работят при вас, достатъчно е да си изберете един или два, които са подходящи за вас.

Още: Променете тези 4 неща сега, за да не съжалявате след 10 години

Как да бъдем щастливи отново

Насладете се на радостта от простите удоволствия

Най-добрите неща в живота са безплатни. Те идват под формата на прости удоволствия и се появяват точно пред вас на различни места и произволно време. Те се управляват от майката природа и ситуационните обстоятелства и се улавят от внимателното осъзнаване. Всичко е в това да отделите момент, за да забележите оранжевия и розовия залез, отразяващ се във водата на езерото, докато се държите за ръка с някого, когото обичате. Забелязването на тези моменти и редовното участие в тях ще донесе непредвидими изблици на щастие в живота ви.

Търсете щастието на точните места

Когато сме млади, търсим щастието в алкохол, купони, бързи коли, екстремни спортове и т.н. След това, когато остареем малко, търсим щастието по по-„зрели“ начини – стабилен партньор, романтично бягство, разходки по плажа, джаз музика, вечер в бара с приятели. Работят ли? Тези неща правят ли ни щастливи? Разбира се, че го правят. Те повишават щастието ни временно. Но хората имат базова линия на вътрешно щастие. Някои събития и притежания, като неочаквана печалба, могат да повишат или намалят щастието ни за момент, но скоро ние се връщаме към нашата вътрешна изходна линия. Ключът е постепенно да се повиши тази базова линия. Насладете се на момента, но не пренебрегвайте напълно дългосрочните цели.

Извършвайте редовни произволни прояви на доброта

За още любопитни и полезни статии – очакваме ви във Viber канала ни! Последвайте ни тук!

Платете кафето на непознат. Купете цветя на колежка в офиса, само за да кажете „Благодаря“. Помогнете на възрастна жена с нейните покупки. Няма нищо по-възнаграждаващо от усмивките на лицата около вас.

Помогнете на другите, когато можете

В живота получавате това, което сте вложили. Когато оказвате положително въздействие върху живота на някой друг, вие оказвате положително въздействие и върху собствения си живот. Направете нещо, което е по-голямо от вас – нещо, което помага на някой друг да бъде щастлив или да страда по-малко.

Споделяйте време с хора, на които държите, и преживявайте живота заедно

Качеството на личните ни взаимоотношения корелира пряко с цялостното ни чувство за стойност и щастие. Понякога в хаоса на живота забравяме да правим малките неща, които ни напомнят, че сме част от нещо по-голямо от нас. Имаме нужда от известно количество смислен контакт с други хора, за да се чувстваме напълно живи. Има няколко неща, които са по-удовлетворяващи от разказването на най-великите моменти от живота ви със семейството и най-близките ви приятели, които са изживели тези моменти заедно с вас. И не забравяйте, че нямате нужда от определен брой приятели, а само от няколко приятели, в които можете да сте сигурни.

Приемайте нещата, дори когато не са идеални

Ако се окажете в момент на интензивно вземане на решения, в който сте хванати в спирала от прекомерен анализ и не постигате никакъв напредък, поемете дълбоко въздух, прекъснете спиралата, направете обосновано предположение за следващата логична стъпка, и го вземи. Дори да сгрешите, вие сте научили нещо – което е по-добре, отколкото да не правите нищо. Провалите ви по пътя към целите ви са просто възможности да се учите и да растете. Не забравяйте, че реалният свят не възнаграждава перфекционистите ; възнаграждава хората, които вършат нещата.

Още: Ето как да намалите захарта за 10 дни

Всеки ден инвестирайте малко време, енергия и пари в себе си

Щастието идва като страничен ефект от усвояването на нови умения и предизвикването на себе си. Четете, слушайте, адаптирайте се и се разтягайте, за да приемете нови идеи и нова информация. Когато инвестирате в себе си, никога не можете да загубите и с времето ще промените траекторията на живота си. Вие сте просто продукт на това, което знаете. Колкото повече време, енергия и пари инвестирате в придобиване на подходящи знания, толкова повече контрол имате върху живота си.

Източник: Actualno.com