С руска пропаганда Петър Волгин и “Възраждане” тръгват към евроизборите

С пропагандиране на руските опорни точки за мир по отношение на войната в Украйна и с критики срещу предишното управление, проруската партия “Възраждане” представи листата си с кандидати за евродепутати на изборите на 9 юни.

На брифинга в БТА стана ясно, че се сбъдна прогнозата журналистът и водещ Петър Волгин да бъде кандидат за депутат в ЕП от листата на “Възраждане”. Припомняме, че за първи път той косвено потвърди новината пред Actualno.com – Петър Волгин сериозно обмисля да е евродепутат от “Възраждане”.

Лидерът на формацията Костадин Костадинов подчерта, че участниците в листата нямат почти никакъв политически опит, което той отчете като основно предимство.

Водач на листата ще е досегашния депутат в националния парламент Станислав Стоянов, който е и един от основните фактори в партията от създаването ѝ. На второ място в листата е именно Петър Волгин, който бе представен от проруският лидер като “гласът на свободното слово, който ще защитава не само българските интереси, а и свободното слово”.

Независими и обективни новини – Actualno.com ги представя и във Viber! Последвайте ни тук!

От своя страна водещият по БНР подчерта, че основна мисия на всички журналисти е “разширяването на свободата”, като отчете, че ще се бори срещу “тоталитарния начин на живот”.

“Възраждане е единствената партия, която в момента има смелостта да се опълчи на европейското и световното статукво”, подчерта Волгин и повтори руските пропагандни точки, свързани с изпращането на български военни в Украйна – стара претоплена манджа от няколко месеца насам.

Още: Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Освен че заплаши как “партиите на войната” щели да изпратят войски в нападнатата държава, напълно очаквано Волгин не спомена и дума за държавата агресор и нейната военна инвазия, още по-малко пък за диктатора начело на тази страна.

Иначе останалите кандидати в листата на “Възраждане” са Рада Лайкова (основателка на структурата на партията в Берлин), Димчо Димчев (основател на лондонската структура), Георги Джендов (от “Възраждане” – Добрич) и други.

Още: Българинът е убеден европеец, според ново проучване

Източник: Actualno.com