Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Софийският районен потвърди заповедта за арест на журналиста Димитър Стоянов. Очаква се той да бъде освободен до часове.

Още: Задържаха журналиста Димитър Стоянов

Стоянов бе задържан вчера, след като служител на НАП подал сигнал в полицията, че журналистът го е заплашил с пистолет. Димитър Стоянов беше доведен от Пето районно управление в СРС с белезници. Защитата поиска заповедта за задържане да бъде отменена.

Още: МВР публикува ВИДЕО за ареста на журналиста от BIRD Димитър Стоянов: Вади пистолет

В съдебната зала Димитър Стоянов разказа собствената си версия за случилото се. По думите му той е бил нападнат около 17 часа вчера без причина от непознат мъж. Първо с обидни думи, а след това опитал да удари журналиста. Ситуацията ескалирала, когато мъжът, който се оказал служител на НАП, проявил агресия към съпругата на Димитър Стоянов. Тогава той извадил законно притежавания си пистолет и отправил предупреждение. В залата стана ясно, че на Стоянов са направени тестове за наркотици и алкохол, които са отрицателни. На данъчния служител такива тестове не са били направени.

Още: АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Независими и обективни новини – Actualno.com ги представя и във Viber! Последвайте ни тук!

От прокуратурата твърдят, че има данни , че Стоянов е хвърлил предмет по служителя на НАП, след това е имало размяна на удари. Малко след това е бил изваден пистолетът.

Още: Спецов с коментар след случая със заплашения служител на НАП

Изпълнителният директор на НАП Румен Спецов също реагира на случилото се. В позиция, изпратена до медиите той призовава за нулева толерантност към агресията и призовава случая да не се политизира. Спецов заявява, че стои твърдо зад служителите си и напомня, че дейността на агенцията е част от националната сигурност и недопустимо служителите й да стават обект на заплахи.

Източник: Actualno.com