Софийският университет сред най-добрите в световен мащаб

За трета поредна година Софийският университет “Св. Климент Охридски” е класиран в областта “Изкуства и хуманитарни науки” и заема 288 място сред университетите в света в класацията QS World University Rankings by Subject за 2024 година, съобщи пресцентърът на СУ.

В престижна класация

За втора поредна година Висшето ни училище е класирано в направлението “Теология” в рамките на областта “Изкуства и хуманитарни науки” и заема 51-100 място в класацията, подобрявайки позицията си от 2023 година (101-140 място). Софийският университет отново е класиран и в направлението “Физика и астрономия” и заема 551-600 място.

ОЩЕ: Кандидат-студентите на Софийския университет ще посетят деня на отворените врати (СНИМКИ)

За поредна година постиженията му отреждат място сред най-добрите университети в световен мащаб, а изследователската му дейност е оценена като висока. Тази година екипът на QS анализира репутацията и научните изследвания на почти 5000 академични институции. 1561 от тях са класирани.

Независими и обективни новини – Actualno.com ги представя и във Viber! Последвайте ни тук!

QS World University Rankings by Subject предоставя независим сравнителен анализ за представянето им в 55 академични дисциплини и пет широки области. Университетите се оценяват на базата на пет критерия: академична репутация, репутация сред работодателите, цитирания на публикация, H-фактор и международна изследователска мрежа.

Източник: Actualno.com