Смес от чесън и мед – за какво най-много помага?

Чували ли сте за тази смес? Знаете ли какво можете да излекувате с нея? В днешната статия ще ви разкрием част от полезните свойства на двете съставки, благодарение на които ще се чувствате много по-добре здравословно.

Истината е, че чесънът ни помага в борбата с вирусите и настинките и това всеки го знае. Зеленчукът обаче е в състояние да елиминира и храносмилателни проблеми. Чесънът активира слюнчестите жлези и храносмилателните ензими.

Колкото до меда, ефективността на продукта е доказана от хиляда години насам. Той се счита за дар от природата и задължително трябва да присъства в кухненския ни шкаф.

Още: За 2 минути с 2 две съставки: Много вкусен чеснов сос

Днес сме твърдо решени да разкрием пред вас как да извлечете максимум ползите от тези два продукта и да укрепите имунната си система.

За още любопитни и полезни статии – очакваме ви във Viber канала ни! Последвайте ни тук!

Защо да консумираме мед и чесън?

Ето какви са предимствата на чесъна, за които може и да не знаете:

Чесънът е способен да подобри функционирането на сърдечно-съдовата система, както и да спомогне за регулирането на кръвообращението. Освен всичко останало зеленчукът е в състояние да ни предпази от увеличаване на холестеролните плаки, както и да понижи високото кръвно налягане.

Още: Повишава или понижава чесънът кръвната захар?

Чесънът притежава завидни антибактериални, антивирусни, противогъбични и противопаразитни свойства. Именно затова той се използва за подобряване и укрепване на имунитета.

За предпочитане е зеленчукът да се консумира в суров вид, тъй като съдържа много антиоксиданти.

Най-много ползи ще извлечете от него, ако го консумирате нарязан на ситно или пресован. Задължително го оставете за няколко минути на стайна температура, преди да го похапнете.

Не всеки обаче предпочита острият вкус и аромат на чесъна. Ето защо нашият съвет е да го смесите с мед. Така вкусът му ще е далеч по-приятен, а лечебните свойства – още повече.

Още: Торене на чесъна през април – ето как се прави, за да расте едър и да не пожълтява

Консумирайте редовно мед и чесън и се радвайте на добро здраве.

Статията има само информативна цел. Не замества консултацията с лекар, нито балансирано хранене!

Източник: Actualno.com