Само на хартия: Жена се оплака от фиктивна операция в Бургас

Лекари от отделението по неврохирургия в частна болница в Бургас са издали епикриза на своя пациентка, в която е упоменато, че ѝ е направена операция, без такава да бъде извършена. Това твърди потърпевшата Милена Стефанова.

Фалшивата операция

“Според епикризата ми е направена ендоскопска операция. Описано е, че съм била с венозна анестезия. Нямам направена подобна интервенция. Нямам рани, нито шевове. Това е точене на НЗОК, измама за много пари”, разказа потърпевшата в ефира на Нова телевизия.

ОЩЕ: Разследване: Източена ли е НЗОК с милиони чрез фиктивни сърдечни операции?

За три дни е получила една инжекция-блокада с лидокаин. “Първите ден и половина след нея имах леко подобрение, впоследствие нещата много се усложниха, а болките ставаха непоносими. Нямах такива преди да постъпя в болницата. Разписани са четири инжекции, поставени след ЯМР, нямам такива. Нямам и дискова херния, но д-р Балев иска да ми прави операция. Имам намерение да търся правата си по съдебен път”, сподели тя. 

Отговорът на болницата

Независими и обективни новини – Actualno.com ги представя и във Viber! Последвайте ни тук!

Директорът на болница “Сърце и мозък” д-р Лидия Стефанова посочи, че е изненадана от казуса. “Не е проведен предварителен разговор с мен, не са се произнесли компетентните институции. Това е опит за провокация. Никога не сме извършвали фалшиви операции. Институциите ще излязат със становище след подаден сигнал”, каза тя.

ОЩЕ: Разследват фиктивно поставени стентове в Хасково

Д-р Стефанова обвини пациентката, че не е направила опит да осъществи контакт с тях, за да изяснят ситуацията. “Тя причини достатъчно неприятности по време на престоя си. Психиатър се е произнесъл, че е на тежки психотици”, заяви тя.

Източник: Actualno.com