Ракетата-носител на Гешев: Да размърдаме ситуацията

“Трябва да навлезе нов субект в политиката, който да размърда ситуацията”. Това каза председателката на Партията на българските жени Весела Драганова по БНР.

Бившият главен прокурор Иван Гешев ще участва на изборите на 9 юни с с партията на Драганова. Тя увери, че с Гешев имат много общи теми, по които им съвпадат идеите:

Гешев представял над 30 НПО

Още: Гешев плюс Драганова: Граждански брак или непорочно зачатие

“Г-н Гешев е представител на над 30 неправителствени организации, представители на гражданското общество. Смятам, че това е начинът да дадем шанс на повече експерти, които биха искали да работят за България, които не са тясно политически и партийно обвързани, още повече със сегашния модел, в който виждате, че се въртим от 3 години в един кръг, от който няма излизане”.

Той я поканил на разговор

Драганова посочи, че поканата за разговор е дошла от бившия главен прокурор:

Независими и обективни новини – Actualno.com ги представя и във Viber! Последвайте ни тук!

“Счетох, че това е начинът в момента различното, хората, които не са участвали в политическата система, пряко в НС, да поемат инициативата за разрешаване на много от проблемите, които във вътрешен план не се решават”.

Още: Партията на българските жени даде път на Иван Гешев към изборите

По думите ѝ Партията на българските жени има две теми, по които работи отдавна, и според нея те могат да обединят всички политически формации в парламента. Едната е за създаване на демографска политика. Драганова изказа мнение, че спешно трябва да се създадат необходимите закони, които да подкрепят младите семейства и децата. Втората тема е да се започне работа по намаляване на работните дни в България – от 5 на 4, добави тя.

Гешев бил почтен и твърд

Според нея Иван Гешев като главен прокурор е бил почтен докрай и твърд в решението си да отстоява това, за което се бори:

“Тези, които го защитаваха, след това изведнъж обърнаха решението си и гласуваха той да бъде освободен. Зад това има други интереси”.

Още: Ковачки не искал Бареков и Драганова в новия Български демократичен център

За кой прокурор не е било казвано, че не е бил лош, попита Весела Драганова и сама отговори: “Този, който не работи, и седи с меките си пантофи вкъщи – той не е виновен”.

В България всеки, който прави нещо, е виновен, смята тя. И заяви категорично:

“И той, и аз искаме да променим нещо в тази държава”.

Драганова обясни, че кампанията ще я финансират с помощта на дарители.

Припомняме, че през 2001 г., когато НДСВ, формацията на Симеон Сакскобургготски спечели изборите, неин мандатоносител беше тъкмо Партията на българските жени.

Източник: Actualno.com