Разходка по Северното Черноморие – Тюленово

Ако търсите къде да “избягате” за кратко и да се насладите на чудесна морска гледка без купища бетон, то трябва да се насочите към родното Черноморие отвъд курортен комплекс Албена. Едно от последните малки бижута по българския бряг остава Тюленово и именно невероятните му гледки са мястото, на което един мой близък приятел предложи брак на своята приятелка. Именно и това място е препоръката ми за бягство, с което да разнообразите. 

Бих ви препоръчал да комбинирате посещението си до това прекрасно кътче на Северното Черноморие с други места там – Калиакра или мидената ферма “Дълбока”. Ако ви се разхожда само заради чудните гледки от скалите (което си е достатъчно добър повод, де), то може да планувате своята разходка само в един ден. Надвисналите над морето скали ще спрат дъха ви и са чудесно място за снимки, а защо не и за романтични предложения като това, за което писах по-горе. 

Търсите интересна дестинация – посетете Побити камъни!

Ако се намирате в Северна-централна България или в Североизточната част на страната и нямате планове за пътуване, а вече не ви свърта н…

Прочети повече

Извън любителската разходка, скалите край Тюленово са перфектни за катерене и гмуркане и привличат много търсачи на силни усещания. Скалната арка е едно от най-интересните и любопитни скални формирования и наистина ще спре дъха ви. Може да говорите с местните хора в хубаво време, за да наемете лодка и да направите водна разходка край скалите. В самото Тюленово няма плажове, но наблизо има интересни кътчета, които да ползвате за тази цел. Местните хора знаят достатъчно добре в коя посока да ви упътят. 

В година, в която пътуванията все още ще бъдат ограничени можем да изберем опцията да преоткрием красиви места в България. Тюленово определено е едно от тях и ако никога не сте ходили, съветвам да не го пропускате. 

За още любопитни и полезни статии – очакваме ви във Viber канала ни! Последвайте ни тук!

Източник: Actualno.com