Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Главната дирекция „Национална полиция“ и Областната дирекция на МВР Велико Търново разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви свидетелства за регистрация и пренабити номера на рамата. Задържани са двама мъже, съобщава БНР.

Операцията се провежда на територията на 6 области под наблюдението на Районната прокуратура във Велико Търново. Операцията се провежда на територията на Великотърновска, Варненска, Пазарджишка, Старозагорска, Ловешка и София област.

Още: Пиян дядо се обърна с трактора си в Разградско

Задържаните

Независими и обективни новини – Actualno.com ги представя и във Viber! Последвайте ни тук!

Задържани са мъж от Троян, собственик на голяма автоморга и вносител на автомобили, и мъж от Велико Търново, за когото се подозира, че ръководи схемата, в чиято основа е внос на катастрофирали автомобили от Западна Европа, най-често от Франция и Испания, чиито рами се изрязват и вграждат в скъпи автомобили, обикновено крадени, които не може да бъдат регистрирани легално у нас и продадени. Установени са 7 такива автомобила, като опитите за регистрация на два от тях са били в Пътната полиция във Велико Търново, откъдето подават сигнала до разследващите.

На този етап не е ясно има ли замесени полицаи в схемата. Предстои анализ на събраните доказателства и доклад пред прокуратурата. Работата по разплитане на схемата продължава.

Още: Имотните измами – номера на измамниците: Говори адвокат Росен Рашков

Източник: Actualno.com