Пътувате до Малайзия? Ето какво трябва да попълните, за да ви допуснат

Ако планирате посещение в Малайзия, трябва да знаете, че от 1 януари 2024 г. всички чуждестранни пътници са задължени да попълнят декларация, за да бъдат допуснати в страната (вижте декларацията на този линк).

Тъй като наша група туристи бе задържана в продължение на няколко часа на летището в столицата Куала Лумпур именно заради нововъведената Малайзийска цифрова карта за пристигане (MDAC), Почетното консулство на Малайзия в България използва случая да уведоми българите, че трябва да попълнят картата, и да им даде насоки как да го направят.

Още: Малайзия затвори пристанищата си за кораби под израелски флаг

Изисквания

Всички изисквания, които са нужни за влизане в Малайзия, можете да видите на този адрес.

За още любопитни и полезни статии – очакваме ви във Viber канала ни! Последвайте ни тук!

За повече информация за Имиграционния отдел на Малайзия посетете Online Enquiry System (SPO) – ТУК и ТУК.

Изключения

Изключение правят притежателите на дипломатически и официални паспорти, граждани на Сингапур, постоянни жители на Малайзия и притежатели на дългосрочни паспорти, притежатели на Общо удостоверение за самоличност (General Certificate of Identity – GCI) на Бруней Даруссалам, притежатели на програмата за често пътуващи пътници на Бруней-Малайзия, притежатели на граничен паспорт за Тайланд и притежатели на трансграничен документ за пътуване (PLB) в Индонезия. Те не трябва да попълват цифровата карта за влизане.

Още: Малайзия иска да декриминализира опитите за самоубийство

Източник: Actualno.com