Прокуратурата каза прекратено ли е производството за Даная

Софийска градска прокуратура не е прекратила досъдебното производство по случая “Даная”. Това заяви за БНТ говорителят на прокуратурата Христо Кръстев.

По-рано служебният здравен министър д-р Галя Кондева заяви, че в министерството е постъпила информация, че производството е прекратено. ОЩЕ: Случаят “Даная”: Най-важно е спокойствието на системата, каза здравният министър

В съобщение до медиите от Министерство на здравеопазването поясняват, че прекратеното производство е “по отношение на изпълнителния директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ на база извършена проверка на констатациите, съдържащи се в доклад на Звено „Вътрешен одит“ в Министерството на здравеопазването и доклад от проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция. Мотивът за отказа е липсата на данни за престъпление”.

Служебният министър на здравеопазването Галя Кондева отмени заповедта за уволнение на директора на УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов” д-р Валентин Димитров. Мотивът – проверките на отговорните институции не са установили злоупотреби и корупционни практики, които да налагат смяна на ръководството на спешната болница.

Независими и обективни новини – Actualno.com ги представя и във Viber! Последвайте ни тук!

ОЩЕ: “Супер нещастници”: Направиха рап парче за смъртта на Даная

Потвърдено е единствено, че при възлагането на обществени поръчки в лечебното заведение са допуснати административни нарушения.

Източник: Actualno.com