Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

Ръководителят на делегацията на българските социалисти Петър Витанов съобщи пред журналисти в Страсбург, че няма да е кандидат за мандат в следващия Европейски парламент.

“Няма да участвам в предизборната кампания. Водил съм разговори с много хора и партии, но прецених, че в момента не бих искал да се ангажирам, каза той.

Витанов беше определен от Eumatrix за най-влиятелния български евродепутат, а днес получи признание и за най-активен представител от България в класацията “Лидери в здравната политика” (Health Policy leaders 2024), която измерва влиянието при формирането на политики в ЕС в областта на здравеопазването.

“Радвам се на тази висока оценка, защото здравеопазването е ключова част от живота на българите и това, което приемаме днес в Европейския парламент, ще стане част от ежедневието ни след няколко години”, коментира Витанов. Още: Петър Витанов: Евроизборите могат да се превърнат в избори срещу целия демократичен процес

Независими и обективни новини – Actualno.com ги представя и във Viber! Последвайте ни тук!

По повод своята работа в ЕП и критиките на тясното ръководство на БСП, че не е отчел дейността си, социалистът уточни: “Моят отчет е от няколко десетки страници и е представен на партията. Смея да твърдя, че съм един от активните депутати. Удовлетворен съм от нещата, които съм свършил. Но най-важното – не съм отстъпил на йота от принципите си, от разбиранията си и от тези на българските леви хора, които са ме избрали. Затова искам да им благодаря за възможността”.

Източник: Actualno.com