Отпуснаха още 30 млн. лв. за ремонт на студентски общежития в три града

Капиталът на „Студентски столове и общежития” ЕАД се увеличава с 30 млн. лв., като със средствата ще бъдат обновени по два блока в София и Пловдив, както и един във Велико Търново.

Решението е на Министерския съвет и е взето на днешното заседание (13 март). То в съответствие с приетата Програма за саниране, ремонт и обзавеждане на студентските общежития. Съгласно нейните условия средствата за одобрените за финансиране общежития към “ССО” ЕАД се предоставят чрез увеличение на капитала на дружеството.

Още: Още 200 милиона лева за ремонти на студентските общежития

Какво ще се ремонтира?

В момента голяма част от местата за живеене на студентите се нуждаят от цялостен ремонт, включващ енергийна ефективност, ремонт на покриви, подмяна на всички видове инсталации, ремонт на санитарни възли, вътрешен ремонт на отделните помещения и общи части, както и съвременно оборудване и обзавеждане.

Независими и обективни новини – Actualno.com ги представя и във Viber! Последвайте ни тук!

“С отпуснатото финансиране всички места за настаняване в общежитията на дружеството ще отговарят на съвременните условия за задоволяване на жилищните нужди на студентите, докторантите и специализантите. Това ще допринесе да се подобрят възможностите за продължаване на учебния процес в извънаудиторни условия и за отдих”, отбелязват от кабинета.

Какво е положението със студентските общежития – преди месеци от Actualno.com ви показахме: Като в стая от психотрилър: Как са принудени да живеят студентите у нас (ВИДЕО).

Източник: Actualno.com