Обучават хиляди учители как се работи с платформата “Дигитална раница”

17 323 учители ще преминат обучение за работа с платформата „Дигитална раница“ и използване на иновативни методи на преподаване.

ОЩЕ: Дигитални учебници за учениците от 8 до 12 клас, но не сега

Обученията са за два квалификационни кредита – общо 32 часа. Всеки от учителите ще придобие компетентност да използва и прилага различните функционалности и дигитални образователни ресурси в платформата, съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието. Те ще могат да разработват електронни уроци по своите предмети, които да публикуват и за общодостъпно ползване в „Дигиталната раница“.

Към момента почти всички дейности по изграждане на единната безплатна електронна платформа за обучение са приключили. В нея са качени всички учебници от 1. до 7. клас. От следващата учебна година и учебниците от 8. до 12. клас ще бъдат достъпни безплатно в „Дигиталната раница“. Необходимо е обаче тя да се „напълни“ с допълнително съдържание – онлайн уроци, упражнения, тестове, създадени и споделени от самите учители. За всеки одобрен и публикуван за общодостъпно ползване урок учителят, който го е изготвил, получава заплащане от 179 лева.

Независими и обективни новини – Actualno.com ги представя и във Viber! Последвайте ни тук!

ОЩЕ: Учебниците до 7 клас влизат в специална “дигитална раница”

Предстоящите обучения на учителите ще се провеждат по 109 програми, разработени от 9 университета и 14 обучителни организации. Педагогическите специалисти, участвали в курсовете, ще получат удостоверение с присъдени квалификационни кредити.

Източник: Actualno.com