Образователният министър: Класовете в карантина заради коклюша са под 100

Към края на седмицата (26 април) класовете в страната, които са под карантина заради коклюш, са под 0,3% или сумарно под 100 паралелки.

Това стана ясно от думите на служебния министър на образованието и науката Галин Цоков пред журналисти. Той коментира, че МОН и здравното министерство работят в синхрон и съвместно вече са подготвени насоки към училищата, които евентуално ще се разпространят от Регионалните здравни инспекции (РЗИ), ако има епидемия, обявена от коклюш.

Още: Колко още ще се занимаваме с коклюша? Доц. Ангел Кунчев с отговор

Министърът присъства на форума за представянето на първия по рода си глобален доклад на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) за социално-емоционалните умения на 15-годишните ученици.

Независими и обективни новини – Actualno.com ги представя и във Viber! Последвайте ни тук!

По повод на карантинираните паралелки, статистиката е такава, че е за цялата училищна система – от подготвителните групи в училищата до 12-и клас, обясни министърът.

Предстоящите почивни дни и ваканцията ще допринесат да спадне броят на болните от коклюш, както и напрежението в обществото, и родителите, и учениците да бъдат спокойни, изрази увереност министър Галин Цоков, цитиран от БТА.

Още: Колко струват тестовете за коклюш?

Източник: Actualno.com