Обвиняемият за убийство в парк в Добрич: Вменяем, може да носи наказателна отговорност

Съдебнопсихологичната и психиатрична експертиза, назначена на обвинения в убийството на 56-годишния мъж на 7 март в парка на Добрич, показват, че той е вменяем. Това каза окръжният прокурор Радослав Бухчев.

Какво показва експертизата

“Заключението на експертизата е, че лицето е вменяемо, тоест към момента на извършване на деянието е могло да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си. Обвиняемият би могъл да носи наказателна отговорност“, каза още Бухчев.

ОЩЕ: Жители на Добрич отново на протест след убийството на мъж в парк

Той допълни още, че по делото за убийството предстои да бъдат назначени ДНК и видеотехническа експертиза. Предвиденото наказание за това престъпление е 15-20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Независими и обективни новини – Actualno.com ги представя и във Viber! Последвайте ни тук!

Прокурор Бухчев каза още, че досъдебните производства, които са образувани от Районната прокуратура и са предшествали убийството, ще бъдат приобщени и ще се водят успоредно.

„Също може би ще се наложи назначаването на съдебнопсихиатрична и психологична експертиза, защото това са отделни деяния, извършени в различни моменти на различни дати и за всяко едно от тях експертизата следва да се произнесе дали лицето е разбирало свойството и значението и дали може да ръководи постъпките си. Така че ще има още малко работа по тези досъдебни производства“, завърши окръжният прокурор.

ОЩЕ: Психичноболен намушка двама в Добрич, единият почина

Нападението

На 8 март Окръжната прокуратура в Добрич започна досъдебно производство във връзка с починал след намушкване мъж в града. От съобщението на прокуратурата стана известно, че на 7 март след 18:00 часа, случаен минувач е забелязал мъж в безпомощно състояние на улица в Добрич.

Пристигналият на място екип на “Спешна помощ” е установил, че мъжът е починал. В хода на действията, предприети незабавно за изясняване на ситуацията, станало ясно, че се касае за извършено тежко криминално престъпление. Установена и самоличността на убития. Той е на 56 години, местен жител.

Източник: Actualno.com