“Не познавам Паскал”: Зам.-директор на СДВР се позна в прякора “Миро Тигъра”

Заместник-директорът на СДВР Мирослав Данаилов реши да говори пред медиите след твърдение на бившия министър на вътрешните работи Иван Демерджиев за връзки на контрабандиста Паскал с човек на име “Миро Тигъра” от столичната полиция. 

По-рано днес по време на интервю за БНТ БНТ Демерджиев се обърна задочно към вътрешния министър Калин Стоянов и го попита дали му е известно за “служител с прозвището Миро Тигъра, който е на висока позиция в СДВР” и който “поддържа тесни взаимоотношения с хора, близки до въпросния Паскал”. Демерджиев предизвика МВР и прокуратурата да дадат отговор дали самият Стоянов има връзки с обвиняемите за контрабанда по шумното разследване срещу Петя Банкова от Агенция “Митници”.

Отговорът на Тигъра

Пред Националната телевизия Данаилов потвърждава, че разпознава себе си като адресат на обвинението на Демерджиев.  “Мога да го приема, че става въпрос за мен. Даже съм убеден”, казва той в интервю за националната телевизия. Още: Отложиха делото за ареста на Петя Банкова и Стефан Димитров

Зам.-директорът на СДВР обяснява още и че познава “лице, което не е от оперативно интересните” с рождено име Паскал, но не и обвинения в контрабанда Никола Николов

Независими и обективни новини – Actualno.com ги представя и във Viber! Последвайте ни тук!

“Изключвам каквато и да е възможност с това лице с прякор Паскал – да сме били по едно и също време на едно и също място или пък да сме общували по какъвто и да е начин – през хора, комуникатори – на каквато и да е тема”, е цитатът на Данаилов пред БНТ.

Източник: Actualno.com