Миролюба Бенатова: Кученцето се премести

“Интересно е как преди два месеца Делян Пеевски говореше за една тъмна институция, която е пълна с кеш, и, че Румен Радев е кученцето на Корнелия Нинова. Вече няма тъмна институция, пълна с кеш, и кученцето се премести – сега има “партия на пудела”. Това каза Миролюба Бенатова в предаването “Политическо НЕкоректно” по БНР.

Скандалът с “Митниците”

Журналистката подчерта, че в скандала с митниците и следения контрабанден канал има конкретни неща, за които не се говори, а се набляга само на “страничните ефектни сюжети”.

“Естествено, че е много ефектно това с часовника и с бившия вече главен секретар на МВР Живко Коцев, защото то показва отрицателно ниво. Да си на такава позиция и да имаш такъв тип поведение, да се снимаш така – с каквито и да са хора, те може и да са ти най-добри приятели”, смята Бенатова.

По думите на журналистката от “Продължаваме промяната” си мислят, че Бойко Рашков може да понесе цялата щета и “сега всички се пускат от него”.

Независими и обективни новини – Actualno.com ги представя и във Viber! Последвайте ни тук!

Според Миролюба Бенатова има две реплики на Бойко Борисов, които биха могли да се тълкуват като “някакъв вид косвено самопризнание защо именно сега има фокус върху тази групичка някакви приятели”. ОЩЕ: Рашков с първи думи за снимките с кучето: Обвини прокуратурата в клюкарство (ВИДЕО)

Кое е общото между Пасал, Нотариуса и Пепи – Еврото?

Бенатова смята, че и Паскал, и Нотариуса, и Пепи-Еврото се изпаряват, преди да бъдат арестувани.

Тя разказа пред националното радио, че бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров е разкрил в подкаста “Дневен ред” в YouTube, който тя води заедно с Генка Шикерова, че е имало операция по задържането на Петър Петров, известен като Пепи-Еврото, “в един ресторант, свързан с Ами”, но когато отишли там, “той се бил изпарил” минути по-рано.

“Попитахме Тодоров как така се е бил изпарил Пепи-Еврото. Полицейска операция и той се изпарява. Той отговори, че Калин Стоянов е отговарял за тази операция като директор на ГДБОП. Те така си се изпаряват. Едни се изпаряват, други – умират. И ние в това живеем. И това го разказват топ нива в МВР и топ нива в прокуратурата, разказват такива сюжети и ние трябва да приемем, че то си е така. А то е абсурдно. Всички тези неща са нелепи”, смята Бенатова. ОЩЕ: “Познавам Марин и Стефан Димитрови”: Стоянов разказа за “вечеринки” в дома на Рашков (ВИДЕО)

Източник: Actualno.com