Любовта към Созопол никога не остарява

Винаги когато стане дума за пътуване в България започвам планове за месеците напред. Отпуските са набелязани така, че да се вземем максимумът от почивните дни. Дестинациите са разделени според това дали един уикенд само е достатъчен или трябва повече време, за да се открие красотата и атмосферата на дадено място. Плануват се и по-дълги маршрути когато те са тематични – например такъв, който е посветен на българското Възраждане или пък такъв, който обхваща даден географски регион. И тази година, като всеки януари сядам да направя плановете за пътуване и едно име изскача като задължителна дестинация – Созопол. 

Созопол винаги остава любимо място по родното Черноморие, което трябва да се посети поне веднъж годишно. Най-добре през май или септември, за да избегнете тълпите с туристи в претъпканите улици. Макар, че ако трябва да бъдем честни в летните месеци през делничните дни нещата са наистина прилични като поток хора. 

Глобеният концесионер от Созопол извършвал “защитни дейности” с багер по тъмно

Категорично не отговарят на истината споделените от местни жители опасения, че се уврежда плажната ивица, заяви концесионерът Ауто Факт…

Прочети повече

Да се разходите по плажа, да се качите нагоре и да минете покрай крепостната стена и кулата и да се загубите (колкото и трудно да е това) в малките улички на стария град. Задължително спирка в археологическия музей, за да видите експозицията и откритите руини на созополския манастир “Св. Николай Чудотворец”, както и арката на древния град Аполония. И колкото и по-зле да става българското Черноморие от застрояване, замърсяване и лоши туристически услуги, Созопол винаги е морска приказка. 

Източник: Actualno.com