Лъчо от Скандау представи новия си солов проект “По жицата” (ВИДЕО)

Година и половина след последния му сингъл като солов артист – “Имена на бивши”, и близо 1 милион гледания по-късно, Лъчо от СкандаУ извади ново солово парче. То се казва “По жицата” и направи своята премиера днес в официалния YouTube канал на дуото.

Писана преди повече от три години, “По жицата” звучи не само актуално, но и непреходно – парче, което ще устои на времето и тенденциите. “Всъщност първият куплет го писах за “Спомен от рана”, но някак не пасна там. Запазих го обаче, защото ми хареса”, разказва Лъчо. Вторият пък идва от дистанцията на времето през 2020 г., и завършва образа на лирическата героиня, събирателен за всички момичетата, които обичат да “чупят сърца”.

През миналото лято “По жицата” получава и своя видео израз по идея на Дан Илиев и под режисурата на Томи Михайлов, а в главните роли влизат Наум Шопов, Катрин Гачева и гарванът Оскар.

За още любопитни и полезни статии – очакваме ви във Viber канала ни! Последвайте ни тук!

Още: “СкандаУ” отмениха концерта си заради тежка трагедия

Лъчо разказва за песента

Снимка: PR

Името на песента съвсем неслучайно прави препратка към класическия разказ на Йордан Йовков. “Песента е метафора за надеждата, като лястовицата в разказа, а тя живее именно там – на жицата. В клипа имаме обаче не бяла лястовица, а черен гарван, за да противопоставим двата символа и за да дадем допълнителен смисъл с визията на песента”, казва още Лъчо.

Лъчо се завръща със солов проект след дълга пауза, която обаче беше запълнена с много успешни сингли на СкандаУ и големи концерти. “Не бях планирал толкова голяма пауза между “Имена на бивши” и “По жицата”. Напротив. Но все изникваха по-важни професионални и лични дела, които забавиха този сингъл. Както се чува, “Имена на бивши” и “По жицата” са сходни, защото трябваше да са част от солово EP. Но с времето тази идея отпадна”, признава Лъчо и допълва “Винаги предпочитам да сме двамата заедно с Тото като СкандаУ”.

Още: Рапърът Играта с нова песен и рестарт през новата 2024 г. (ВИДЕО)

Източник: Actualno.com