Ловеч и Крушунските водопади – идея за пътуване през уикенда

Ловеч е един прекрасен град, който задължително трябва да посетим през тази година. Пътуванията в чужбина може да са ограничени, но това отваря врата за пътешествия в прекрасната ни Родина. Едно такова уикенд приключение е комбинираното пътуване до Крушунските водопади и град Ловеч, който се намира близо. Градът е повече от прекрасен и в него и около него могат да се намерят много интересни места за посещение, които да открием и да не ни оставят безразлични. Започваме нашето пътуване с Крушунските водопади. 

Самите водопади са уникален природен феномен, който е изключително красив сам по себе си. Те са известни от години и са притегателни са много туристи. Името на водопадите идва от близкото село Крушуна. Водните каскади са изключителни и ще ви запленят. Единият водопад е доста по-облагороден за туристи и това е видно. Надяваме се след време те да се развият още като дестинация и да бъдат запазени като природна красота. 

Габрово – една дестинация в сърцето на Балкана

Лично съм доста привързан към град Габрово – родителите ми са учили там (както много други старозагорци от тяхното поколение), а и съвс…

Прочети повече

Време е да се насочим към Ловеч, този красив български град. Въпреки, че не е толкова популярен като туристическо място, градът има много какво да предложи и ще видите, че един уикенд далеч не е достатъчен, за да му насладите. Първото място, на което си струва да се отбием е ловешката крепост на хълма Хисаря. Тя се намира на юг от града, а като се изкачваме към нея ще ни посрещне голямата статуя на Апостола на свободата – Васил Левски, която сама по себе си може да бъде разгледана като отделна забележителност. 

Покритият мост в Ловеч и архитектурният ансамбъл край него са много красиви и запазени. Мостът е уникален за времето си и едва ли има някой, който да не е учил за него в училище. Продължавайки темата за Възраждането, трябва да обърнем внимание и на архитектурния резерват “Вароша”, който ще ни върне назад във времето. Аз лично оставам впечатлен и от етнографския музей в града, както и от паметника на загиналите в Априлското въстание. Музеят “Васил Левски” също е сред местата, които да видим в града. 

За още любопитни и полезни статии – очакваме ви във Viber канала ни! Последвайте ни тук!

Ако ви остане време не пропускайте да видите и регионалния исторически музей, както и къщите на някои от видните местни дейци. 

ПЪТУВАНЕ В БЪЛГАРИЯ: (ПРЕ)ОТКРИЙТЕ ПЛЕВЕН

Интересна идея за пътуване? Опитайте Стара Загора!

Всеки един човек е чувал името на град Стара Загора, известен още като Градът на поетите, липите и правите улици. Стара Загора се намир…

Прочети повече

Източник: Actualno.com