Къде се намира известният остров Бора Бора

Френската Полинезия, обичана от туристите заради своята екзотика и природни красоти, включва един от най-известните острови в света – Бора Бора. Обиколен от красива лагуна и риф, този малък райски остров е наричан “Перлата на Тихия океан“. Пътешествието до Бора Бора обещава уникално преживяване, което потапя туристите в красивата обстановка, създадена от Майката Природа.

История и геология

Счита се, че Бора Бора е първият остров в Полинезия, образуван от геоложки размествания. Този факт обяснява и произхода на името му, което в превод означава “първороден”. Заселен от първите полинезийци през 4 век пр.н.е., островът претърпява различни имена като Вавау и Пора-Пора преди да бъде наречен Бора Бора.

Топ 10 на най-хубавите острови за почивка

Красотата на Бора Бора

Лагуната на острова предлага завладяващи гледки с кристално чистите води и кораловия риф, заобикалящ белия пясък на плажовете. Тази уникална красота привлича туристи от цял свят и допринася за развитието на туризма като основно перо в икономиката на Френска Полинезия.

За още любопитни и полезни статии – очакваме ви във Viber канала ни! Последвайте ни тук!

луксозна почивка

Туризмът и луксозните хотели

Заради огромните разстояния, достъпът до Бора Бора е предимно привилегия на богатите. Този факт довежда до изграждането на луксозни хотели, които отговарят на изискванията дори на най-претенциозните клиенти. Островът съумява да запази своите плажове, флора и фауна в непокътнато състояние, благодарение на изолацията си.

Най-добрите дестинации за меден месец

Живот и култура

Бора Бора днес е дом на по-малко от 9000 души, като броят на жителите се увеличава по време на туристическия сезон. Освен плажове и гмуркане, туристите могат да посетят отбранителни укрепления от Втората световна война, когато островът става стратегическа военна база.

Бора Бора остава дестинация, която привлича вниманието на туристите. Този райски остров предоставя неповторим опит, който се описва най-добре с думите “перла на Тихия океан”. Независимо от времето на посещение, Бора Бора ще ви очарова с мекия си климат и уникални природни красоти.

Източник: Actualno.com