“Компроматна бухалка”: Надежда Йорданова заподозря голяма атака срещу ПП-ДБ

Скандалът с МВР и митниците показва, че реформите в службите и в съдебната система трябва да продължат. Това заяви пред БНР Надежда Йорданова, заместник-председател на ПГ на ПП-ДБ, бивш министър на правосъдието.

По думите ѝ има “едно размахване на компромати и изтичане на информация, без да знаем къде е истината”, но това не е усилие за обективно, бързо и всестранно разследване, а е “компроматна бухалка”:

“Опасявам се, че този случай ще бъде забравен някъде, след като постигне своята компроматна цел. … Ще продължа да настоявам фактите да бъдат установени – такива, каквито са”.

“Наш дълг е да предлагаме решения на хората и да ги убеждаваме, че можем да вземем живота си в ръце и да го направляваме. Че държавата може да бъде майка, вместо да е бухалка”. 

Независими и обективни новини – Actualno.com ги представя и във Viber! Последвайте ни тук!

Вместо да продължим с реформите и със съвместните усилия, ГЕРБ се отказаха да вземат самостоятелни решения, които не са одобрени от ДПС, коментира още Йорданова и уточни, че след това решение е започнало “връщането към реториката, позната през 2017, 2018, 2019 г.”. 

“Ужасната кална война, която тогава се случи. Книги бяха издаване срещу “Демократична България” и “Да, България”, какви ли не чудеса – лъжа до лъжа бяха написани тогава. Но ние не отменихме нашия път, напротив – говорехме какъв трябва да бъде пътят напред. Защото, колкото повече се отвращават хората, толкова по-малко гласуват”.

 Виждаме яростна съпротива срещу реформите, подчерта Надежда Йорданова.

 Тя призова служебното правителство:

 “Каквито и кадрови решения да вземат, да са само на база професионализъм, а не партийни пристрастия или желания за чистки. … Виждам някакъв опит за реваншизъм. Това, което се случи в ДАНС е притеснително. При двама назначени заместници – единият се освобождава, а другият – остава”.

“Това, че транспортният министър Георги Гвоздейков беше назначен за координатор на подготовката за изборите, ме изненада, защото министърът на транспорта няма нито една функционална компетентност, когато става дума за организацията и провеждането на изборите. … Това показва, че служебното правителство не удържа на изкушението да се включва в политически игри. Това не е изолирано поведение, защото и предходните няколко служебни кабинета се включиха в политическите игри”, коментира Йорданова.

ПП и ДБ трябва да сме заедно на предстоящите избори, защото в тези трудни времена не можем да делим избирателите, заяви Йорданова.

ОЩЕ: Тошко Йорданов за Живко Коцев: Скоро може да е подсъдим 

Източник: Actualno.com