Колко на брой са Балеарските острови

Балеарските острови привличат хиляди туристи всяка година с техните кристално чисти води, прелестни плажове и богато културно наследство. Но колко на брой са тези острови и каква е тяхната история? В тази статия ще проучим разнообразието и богатството на Балеарите.

Балеарските острови са архипелаг в западната част на Средиземно море, разположени на около 200 километра от Пиренейския полуостров. Те са част от коренния регион на Испания и представляват една от най-обичаните туристически дестинации в света. Съставени са от два големи острова – Майорка и Менорка, както и от архипелага Питиуски острови и множество по-малки, които се наричат “балярски перли”.

Кой е най-големият от Балеарските острови

Балеарските острови

Майорка: Най-големият от всички Балеарски острови, Майорка, е дом на прекрасни плажове, топъл средиземноморски климат и живописните планини. Столица на острова е Палма де Майорка.

За още любопитни и полезни статии – очакваме ви във Viber канала ни! Последвайте ни тук!

Менорка: Сравнително по-малък от Майорка, Менорка привлича посетители с изключително красивите си плажове и културно наследство. Островът е известен с прекрасните си пейзажи и спокойна атмосфера.

Майорка

Питиуски острови: Този архипелаг включва островите Ибиса и Форментера. Ибиса е световно известен като остров на партитата и една от най-популярните клубни дестинации в света, докато Форментера привлича посетители със своите уединени плажове и кристално чисти води.

По-малките острови: Освен големите острови, Балеарските острови съдържат и множество по-малки, които придават на архипелага неговото характерно разнообразие и красота.

Местните жители на емблематични острови: Свръхтуризмът ни убива

Балеарските острови са не само изключително популярна туристическа дестинация, но и дом на богато разнообразие от природни красоти и културни богатства. От плажовете на Майорка и Менорка, до нощния живот на Ибиса и спокойствието на Форментера, тези острови предлагат по нещо за всеки. Така че, независимо дали сте приключенец, културен ентусиаст или просто търсите място за почивка, Балеарските острови са гаранция за незабравимо преживяване.

Източник: Actualno.com