Владо Михайлов

Кой е Владо Михайлов

Владо Михайлов – едно уникално творческо въздушно вихрушка, роден на 2 август 1977 г. в София, съчетава в себе си дарбата за актьорство и музикалния талант.

От университетските скамейки се дипломира по специалност “Английска филология” в Софийския университет, но решава да последва своето сърце и се насочва към изкуството.

Известен със завладяващите си творчески вопли на голямите международни сцени – от Фантома в световноизвестния мюзикъл “Фантомът на операта”, до Жан Валжан в “Клетниците” и Юда в “Исус Христос суперзвезда”.

Той се превърна в неизменна част от над 70 чуждестранни продукции, обогатявайки своето изкуство и дарби. Сред българските филми, в които светна с неизгасващ блясък, са “Възвишение” на режисьора Виктор Божинов, където великолепно изпълнява ролята на Симо Влаха, и “Нокаут или всичко, което тя написа” на режисьора Ники Илиев.

През периода от 2020 до 2022 година, Владо Михайлов се впуска в изключително динамичната роля на бизнесмена Денис Топал в криминалния сериал “Братя”, уводейки зрителите в емоционално вълнуващата интрига на сюжета.

Поетът на сцената, Владо Михайлов, не пренебрегва и своята любов към музиката, което го издига до членство в групите “Сафо”, “Сленг” и Equinox. Неговата съвместна работа с Кристиан Костов на Евровизия 2017 не остана незабелязана, а през 2018 година, като част от Eqinox, се представи с гордост на Евровизия в Лисабон с песента “Bones”.

Изящните мелодии и музикалните му постижения не са изчерпани само с това, тъй като Владо Михайлов озвучава и неподражаемите гласове на героите от игрални и анимационни филми. В този свят на магия и въображение, той изразява Гари от “Мъпетите”, Джак от “Мери Попинз се завръща”, Сърчър Клейд от “Чуден свят” и много други.

Талантът на Владо Михайлов надниква през всяко изкуство, което докосва, разпламенявайки сърцата на публиката и носейки я през магичната и разнообразна палитра на изкуството. Със своя неизменимо бляскаво присъствие, той продължава да създава незабравими моменти на вдъхновение и емоция, които остават запечатани в сърцата на зрителите.

Владо Михайлов в Братя 

В ролята на Драгомир Донков/Денис Топал – успешен предприемач и брат на Борис.

На пръв поглед Драгомир излъчва неустоима привлекателност и увереност, които оставят силно впечатление. С ярък ум и харизма, той се доказва като изключително способен човек. В миналото бил емоционален и топъл, вярвал с душа в истинската любов, но животните трудности го изправят пред нови предизвикателства и демони.

Постепенно, Драгомир научава да се справя с всичко със систематичен подход, търпение и безразличие. Зад маската на харизматичния чаровник се крие циничен и безскрупулен, владеещ и измислящ манипулативни игри. Той предвижда действията на околните с няколко хода напред, като обича усещането за власт и всички форми на контрол.

Покоряването на жени и наслаждаването на моментите на притежание му доставят удоволствие, но постепенно той осъзнава, че в тази игра не може да намери истинско щастие. Безмилостен към чувствата на околните, той е обсебен от желанието за отмъщение за всичко, което е преживял. Вместо да се потопи в мрака, Драгомир изпитва вътрешна борба за своята душа и същност.

В този сюжет настъпва промяна в Драгомир, която го изправя пред въпросите за себеоткритие и самоосъзнание. Той трябва да преодолее демоните на миналото си и да намери пътя към истинско изкупление и смисъл в своя живот. Въпреки уменията си да манипулира и контролира, той осъзнава, че истинската му сила и власт идват от разбирането и преодоляването на собствените му слабости и страхове.

Така, в ролята на Драгомир Донков/Денис Топал, зрителите ще видят сложен и комплексен персонаж, който изживява интригуващо пътешествие към освобождението на собствената си душа и истинското си аз.

„Нокаут или всичко, което тя написа“ (2018), „Възвишение“ (2017) – Симо Влаха

Роли в озвучаването

Сериали

 • „Клубът на Мики Маус“ – Вокален изпълнител
 • „Финиъс и Фърб“ – Вокален изпълнител

Анимационни филми

 • „Братът на мечката“ – изпълнява песните в оригинал от Фил Колинс, 2003
 • „В небето“ – Други гласове, 2009
 • „Замръзналото кралство“ – Ханс, 2013
 • „Камбанка и изгубеното съкровище“ – Хоров изпълнител, 2009
 • „Книга за джунглата 2“ – Други гласове, 2007
 • „Кучешки живот“, 2017
 • „Легендата за Десперо“ (дублаж на Александра Аудио) – Десперо, 2008
 • „Мечо Пух“ – Хоров изпълнител, 2011
 • „Рапунцел и разбойникът“ – Флин Райдър (вокал), 2010
 • „Смелата Ваяна“ – Други гласове, 2016
 • „Спирит“
 • „Тайната на Коко“ – Други гласове, 2017
 • „Университет за таласъми“ – Други гласове, 2013
 • „Чуден свят“ – Сърчър Клейд, 2022

Игрални филми

 • „Мери Попинз се завръща“ – Джак, 2018
 • „Мъпетите“ – Гари, 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *