Кога можете да излизате навън, когато имате варицела?

Това заболяване се кара много по-лесно при децата, отколкото при възрастните. Температурата при бебетата се повишава само през първите дни, след което освен сърбящите пъпки нищо не притеснява и детето иска свеж въздух. На кой ден от варицелата може да се излиза без страх, ще подскажат препоръките на педиатрите.

Причинителите на варицела се предават по въздушно-капков път и са в състояние да заразят човек още преди появата на първите симптоми.

Първите признаци на варицела включват:

– заболяване на гърлото:
– летаргия, слабост;
– треска;
– поява на обрив със силен сърбеж.

За още любопитни и полезни статии – очакваме ви във Viber канала ни! Последвайте ни тук!

Лечение на варицела у дома: Какво да правите и какво да НЕ правите

В острия период, когато тези признаци са ясно установени, разходките по улицата са забранени. Но свежият въздух е полезен и по това време. Стаята, в която се намира пациентът, е необходимо редовно да се проветрява. Грижите за заразеното дете трябва да бъдат на човек, който вече е боледувал от варицела, за да се избегне заразяване.

Варицела: кога можете да се разхождате?

Около пет дни след началото на заболяването неприятните симптоми отшумяват. Ако няма нови обриви и повишена температура, можете вече да излезете на разходка.

Това са първите симптоми на варицела, следете децата си за тях

За да предпазите околните от заразяване и да не провокирате усложнения, трябва да спазвате определени правила:

– Необходимо е да се разхождате далеч от места с много хора.
– Необходимо е да се избират тихи игри, така че бебето да не се изпотява.
– Ако заболяването е възникнало през лятото, не се разрешава плуване във водни басейни.

Можете да се разхождате, когато имате варицела, по безлюдни площади, тихи улици или в гориста местност. Трябва да избягвате контакт с други деца и възрастни. Не си струва да посещавате магазини, да пътувате с обществения транспорт. Дрехите трябва да са свободни и удобни, така че да не търкат заздравяващите пъпки.

По време на заболяването детето се освобождава от посещение на детска градина или училище. Според лекарите при варицела пациентът трябва да ограничи контактите в продължение на десет дни след първите признаци на заболяването.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Източник: Actualno.com