Калин Стоянов казва на закрито заседание всичко за Мартин Божанов-Нотариуса

Депутатите ще изслушват на закрито заседание на временната парламентарна комисия министъра на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов и професионалното ръководство на МВР относно Мартин Божанов “Нотариуса”, информира Novini.bg. 

Още: Никола Минчев каза ще кани ли “Банкята” пред комисията “Нотариуса” (ВИДЕО)

Бил ли е Нотариуса сътдуник на МВР

Преди дни от силовото министерство обявиха, че е държавна тайна дали убитият Божанов е бил нещатен сътрудник в МВР.

И напомниха, че разгласяването на държавната тайна е наказуемо по смисъла на Наказателния кодекс.

Каква роля има съпругата на Нотариуса

Независими и обективни новини – Actualno.com ги представя и във Viber! Последвайте ни тук!

В същото време МВР разпространи документите, с които съпругата на Нотариуса е назначена в ГДБОП със заповед, на която ясно се вижда подписа на тогавашния вътрешен министър Бойко Рашков. Тя е спечелила конкурс за назначаване на държавна служба в силовото министерство и е назначена в дирекцията на 20 май 2021 г.

С предложение на тогавашния директор на ГДБОП главен комисар Калин Стоянов до министъра на вътрешните работи Бойко Рашков нейното служебно правоотношение е прекратено от 2 август 2021 г. Причината – на съпругата на Божанов е отказано издаване на разрешение за достъп до класифицирана информация.

С решение на Административен съд – София град от октомври 2021г. и потвърдено с ново решение от март 2022 г. на Върховния административен съд, тя е възстановена за държавен служител – стажант в МВР.

Още: “Едно птиче ми каза”: Нотариуса е бил сътрудник на МВР от 2005 г.

Източник: Actualno.com