Как да продадете по-скъпо старата си кола

Рано или късно всяка кола трябва да бъде продадена. Как обаче можете да получите повече пари за стария си автомобил. Отговор на този въпрос дава търговец с повече от 20 години опит в тази сфера.

Защо цените на автомобилите втора употреба растат?

Ако превозното средство вече е в лошо състояние и прилича повече на боклук, отколкото на автомобил, както и да го подготвите за продажба, то няма да достигне висока цена. В такива случаи продажбата на части често е по-изгодно решение.

Много продавачи са склонни да надценяват автомобили с допълнително оборудване като сателитни аларми, допълнителни комплекти за каросерията, субуфери, скъпи мултимедийни системи, лебедки и др. Въпреки това, цената на автомобил на вторичния пазар практически не зависи от наличието на такива „екстри“. Следователно ще бъде по-изгодно да продадете това оборудване отделно и да зададете адекватна цена на самата машина.

Още: Как с чист хартия се открива неизправност в двигателя?

Независими и обективни новини – Actualno.com ги представя и във Viber! Последвайте ни тук!

Потенциалният купувач ще се радва да избере напълно обслужена кола, която е имала наскоро сменени поне някои консумативи, вместо да закупи кола, която изисква допълнителни разходи, преди да седне зад волана. Така че би било по-добре да запазите разписките за поддръжка и не забравяйте да посочите това в рекламата за продажба.

Кола без драскотини и с полирани фарове изглежда по-привлекателна за потенциален купувач. Микропукнатините и ожулванията могат да бъдат поправени с помощта на лак за автомобили, който се предлага за закупуване на бензиностанции и супермаркетите. Ако купувачът няма възможност да намери недостатък в състоянието на боята, той няма да иска значително намаляване на цената.

Още: Три основни правила при покупка на кола на старо

Преди да направите снимки и да го покажете на потенциални купувачи, се препоръчва да измиете добре колата отвътре и отвън, както и да изпразните интериора, джобовете и багажника от ненужни предмети. Колкото по-малко елементи има, толкова по-привлекателна изглежда колата. Не е необходимо измиване на двигателя. Достатъчно е да го избършете с парцал, включително корпусите. Опитните купувачи на употребявани автомобили могат да станат подозрителни, ако двигателят е прекалено чист.

Препоръчително е да включите възможно най-много информативни снимки във вашата обява, включително детайлни снимки на интериора. Особено внимание трябва да се обърне на състоянието на седалките, волана и общия вид на интериора.

 

Източник: Actualno.com