Как да предотвратите замръзване на чистачките към предното стъкло

Проблемът със залепването на перата на чистачките към предното стъкло отдавна е познат на много шофьори. Повдигането им или оставянето им така, с надеждата за размразяване и последващо отделяне с характерно скърцане, често се превръща в дилема, която вреди на четките. Експерти посочиха най-евтиния и ефективен начин за предпазване на чистачките от замръзване към прозореца на автомобила.

Как да спестите пари от поддръжка на автомобила през зимата?

Мнозина се е сблъсквали с проблема с издърпването на перата на чистачките от предното стъкло. Температурните промени и замръзващият дъжд, характерни за сегашния период на годината, карат шофьорите да вдигат рамото на чистачката нагоре. В противен случай отлепването й от стъклото става доста трудно.

Производителите на автомобили са решили този проблем, като оборудват новите модели с отопляеми прозорци или поне с отопляема зона за „почивка“ на чистачките на предното стъкло. При по-старите автомобили обаче водачите трябва сами да решат проблема. Решението с вдигането на чистачката не е особено добро, тъй като така се уврежда пружината.

Още: Шофьорски грешки, които пречат на двигателя да загрее в студа

Съществува обаче решение, което макар и да изглежда по-сложно от обичайните препоръки в интернет, все пак е максимално ефективно. Шофьорите отдавна са открили, че силиконовият лубрикант може да се справи с проблема, макар и за ограничен период от време. С други думи, само за няколко дни и след той това се отмива.

Независими и обективни новини – Actualno.com ги представя и във Viber! Последвайте ни тук!

Тайната в случая е да не използвате силиконов спрей, както обикновено, а по-концентриран продукт, известен като силиконово масло PMS-200. Това масло се продава в типичен контейнер с капкомер в магазините за авточасти. Трябва да се използва за обработка на работната повърхност на перата на чистачките, което ги предпазва от замръзване и залепване, както и всички структурни връзки. Една бутилка ще стига за около месец.

Как да разберете дали акумулаторът ви ще изкара зимата

Източник: Actualno.com