Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Когато се сблъскате с проблеми при беленето на яйца, не следва да се ядосвате и да губите вяра. Тези моменти, вместо да са пречка, ни показват, че нашите яйца са свежи и пълни с хранителни вещества. Всъщност, в търсене на начини да улесним процеса на белене, можем да се възползваме от един прост, но ефективен трик, който не само ще ни спести време и усилия, но и ще ни осигури перфектно обелени яйца.

Сода за хляб – тайното оръжие за белене на яйца

Добрата стара сода за хляб, която обикновено използваме за различни домакински нужди, се оказва перфектният помощник за лесното белене на яйца. Содата за хляб е тайното оръжие в борбата с твърдата черупка и трудното обелване на яйцата.

Опитните домакини ползват този хитър трик за варене на яйца с цел да се белят лесно

Какво я прави толкова ефективна?

Содата за хляб е лесен начин да накарате черупките да се отделят сами и на големи части от твърдо сварените яйца, а не да ги премахвате част по част заедно с частици от самото яйце. Когато беленето на яйцата се превърне в предизвикателство, изморяващо ръцете и водещо до унищожаване на белтъците, ред е на следните трикове, с които ще обелите яйцата за минути:

За още любопитни и полезни статии – очакваме ви във Viber канала ни! Последвайте ни тук!

варене, яйца

1. Варете яйцата правилно

Поставете яйцата във вряща вода, а не в студена. Не забравяйте да ги извадите от хладилника по-рано, за да са със стайна температура и да не се пропукат, когато ги пуснете във врящата вода. За да предотвратите изгаряне на ръцете си или случайно изпръскване на вода, използвайте лъжица, когато слагате яйцата в горещата вода.

2. Облейте ги с ледена вода

След като яйцата се сварят, незабавно ги поставете под студен душ от ледена вода. Това ще ускори процеса на свиване на белтъка и ще направи обелването на яйцата много по-лесно.

Трик, с който бързо да обелиш сварените яйца

3. Почуквайте леко яйцата

Използвайте техниката на лекото почукване на яйцата върху твърда повърхност, като маса или готварска плоча. След това започнете да ги обелвате от по-широката страна, където има въздушен джоб, което прави обелването много по-лесно.

Содата за хляб във водата, в която варите яйцата, е наистина ефективен трик за бързо и лесно белене на твърдо сварените яйца. Това не само ще ви спести време и усилия, но и ще ви осигури перфектно бели и свежи яйца за вашите ястия. Не забравяйте да изпробвате тези съвети и да ги споделите с приятели!

Източник: Actualno.com