Какво мислите за служебния кабинет: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Служебният кабинет на Димитър Главчев встъпи в длъжност днес, 9-ти април. Служебните министри положиха клетва пред Народното събрание и официално станаха 103-тото правителство на България и 9-тото служебно. ОЩЕ: България има ново правителство, кабинетът “Главчев” положи клетва (ВИДЕО)

Снимка: БГНЕС 

Припомняме, че до тук се стигна след като партиите от така наречената “сглобка” не се разбраха за ключови министерства след ротацията. Взаимни обвинения, извиване на ръце и високо напрежение белязаха седмиците на преговори между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС

Независими и обективни новини – Actualno.com ги представя и във Viber! Последвайте ни тук!

В състава на служебния кабинет на останаха четирима министри от предходното правителство: спорната фигура на министъра на вътрешни работи Калин Стоянов, министърът на земеделието Кирил Вътев, образователният министър проф. Галин Цоков и министърът на транспорта Георги Гвоздейков. 

От ПП-ДБ се разграничиха от Гвоздейков и заявиха, че те няма да участват със свои кадри в служебното правителство. 

Тази сутрин стана ясно и че в състава на кабинета има промяна на външния министър. Първоначално избраният Ивайло Ценов бе заменен от извънредния и пълномощен посланик на Република България в Черна гора, Стефан Димитров. 

Така предсрочните парламентарни избори бяха насрочени с указ на президента за 9-ти юни, заедно с европейските.

Какви обаче са нагласите на гражданите за служебното правителство – вижте в репортажа: 

Източник: Actualno.com