Какви са признаците на предстояща повреда на скоростната кутия

Най-често шофьорите могат да разберат за неизправности в трансмисията по редица признаци. Дефектната скоростна кутия може да доведе до пълно спиране на автомобила и скъпи ремонти, предупреждават механици с голям опит в автомобилната индустрия.

Как правилно да теглите кола, за да не счупите скоростната кутия

Един от знаците за предстояща повреда на ръчна скоростна кутия е, че предавката не се превключва. Друга разновидност на проблема е спонтанната смяна на скоростите, която се поява понякога. Притеснителен знак при всички трансмисии е появата на външен шум от кутията, забележими „ритници“ при смяна на предавките или придърпвания в работа в студени условия, както и при превключване на режими.

Спешно посещение в специализиран сервиз се налага и заради миризмата на изгоряло, която идва от трансмисионно масло или от теч на трансмисионна течност, категорични са експерти. И допълват, че ремонтът в подобни случаи ремонтът не бива да бъде отлаган, защото това води до тежки последствия за скоростната кутия

Още: Кога се сменя маслото в скоростната кутия?

Независими и обективни новини – Actualno.com ги представя и във Viber! Последвайте ни тук!

Най-очевидният сигнал за неизправност обаче си остава активирането на предупредителната лампа „Проверете двигателя“ на приборния панел пред водача. Ако се появи такова съобщение, това не означава непременно, че има неизправност в трансмисията, но тази причина е възможна. Когато то бъде комбинирано с други подобни симптоми на устройството, повредена е много вероятна.

 

Правилно ли е да се избягва покупка на стара кола със CVT

 

Източник: Actualno.com