Каква диета върши чудеса при раздразнен стомах?

При диета за разстройство храната трябва да се готви във вода или на пара и да се осолява умерено. При спазването на тази диета храната трябва да се приема не повече и не по-малко от четири пъти на ден, като стриктно се спазва часът и се приема стриктно по едно и също време.

Ако имате стомашно разстройство, трябва напълно да забравите за млякото. Хлебните продукти могат да се консумират по желание, но трябва да изберете само тези, чието време за печене е равно или повече от един ден, освен това сладкарските продукти трябва да се ядат без масло.

Разрешено е да се консумират млечни продукти, но е забранено пълномасленото мляко, разрешено е прясно нискомаслено сирене, кефир след три дни от производството, заквасена сметана е разрешена в малки количества.

6-те най-вредни и 6-те най-полезни храни за стомаха

За още любопитни и полезни статии – очакваме ви във Viber канала ни! Последвайте ни тук!

От мазнините можете да ядете масло, но в количество не повече от грама на едно сядане, можете да вземете малко гхи и малко зехтин.

Разрешено е да се ядат яйца, но трябва да се помни, че те трябва да бъдат рохко сварени и да се ядат не повече от един път на ден.

Супите трябва да се приготвят не твърде мазни, с добавка на юфка или фиде, можете да ги приготвите в рибен бульон. Месните продукти също са разрешени, но количеството на мазнините в месото трябва да бъде минимално, а тези ястия трябва да се приготвят на пара.

Диетата при разстройство позволява консумацията на почти всички видове зърнени култури, но готвенето трябва да става на пара.

При раздразнен стомах – ето какво трябва да ядем

Зеленчуците се консумират най-добре под формата на пюрета, плодовете се консумират най-добре сушени, като се правят пюрета, всякакви конфитюри или желе или желе от тях. Могат да се консумират всички видове сокове, но в разредена форма, с вода или чай.

Хранителни ограничения при лошо храносмилане

По време на диета при лошо храносмилане има и ограничения, а именно: забранява се консумацията на продукти от маслено тесто, особено топли, всички видове пушени меса и всички видове туршии, забранени са всякакъв вид колбаси, сладолед и безалкохолни напитки, просото е забранено от каши , ечемик, както и перлен ечемик, тази диета забранява приема на газирани напитки, гъби и шоколад.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Източник: Actualno.com