Имало ли е натиск в “Митниците”? Дългогодишен служител проговори пред временната комисия

“Дали ми е оказван натиск, дали съм бил питан да бъда преместен – ще помоля комисията и председателя да не отговарям на този въпрос, тъй като тази информация е предоставена на разследващите и прокуратурата и съм подписал, че няма да разгласявам нищо, свързано с досъдебното производство”,  каза пред временната комисия в парламента Георги Господинов, който е дългогодишен служител на Агенция “Митници” и един от хората, които са били преместени от “Капитан Андреево” в друго митническо звено. 

Господинов бе попитан дали е бил заплашван и дали му е оказван натиск по отношение на преместването му в друго звено на агенцията. 

Кой е посещавал пункта на “Капитан Андреево”?

Междувременно служителят отговори и на въпрос дали му е оказван натиск от депутати и дали те са посещавали митническия пункт на “Капитан Андреево”. 

“Не съм получавал информация народни представители да са влияели по някакъв начин да са лобирали за определено превозно средтво. В даден период е имало присъствие на народни представители, но то не е било по отношение на работата на Агенция “Митници”, каза Господинов.

Независими и обективни новини – Actualno.com ги представя и във Viber! Последвайте ни тук!

Той уточни, че не му е известно обвинените в контрабанда Марин и Стефан Димитрови да са посещавали пункт “Капитан Андреево” и да са се срещали с негови колеги. “Твърде вероятно е някои от служителите да се срещали, но аз лично нямам такава информация”, каза Господинов. ОЩЕ: Обвинените в контрабанда са били при Петя Банкова и при Асен Василев

Преместването

Господинов разказа, че е бил преместен на 22 март 2024  г. без да получи никакво обяснение. По думите му до това се е стигнало след прессъобщение от пресцентъра на Агенция “Митници”. 

“Мотивът е, че има информация от външни партньорски служби за корупционни практики. Вчера от вашата комисия разбрахме, че това не е така”, добави още Господинов. Според него обвиняването на съвестни служители, постигнали рекорди в борбата с контрабандата, се е отразило зле на семействата им. ОЩЕ: Има ли връзка Бойко Рашков с обвинените за контрабанда?

Той бе категоричен, че на “Капитан Андреево” работят едни от най-големите професионалисти, както и че последните години са имали много добри резултати в борбата с контрабандата.  ОЩЕ: Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Източник: Actualno.com