Знаете ли къде се намира остров Бали

Остров Бали, разположен в сърцето на Индонезийския архипелаг, е едно от големите бижута на туризма, предлагащо комбинация от природни красоти и богата култура. С местоположение между остров Ява и Ломбок, Бали е част от най-големия архипелаг на планетата с общо 17 500 острова.

Бали – Перлата на Индонезия

Бали е световноизвестен туристически рай, образуван заедно с остров Ява и Ломбок. Този троен архипелаг предлага уникален симбиоз между природни красоти, културно разнообразие и луксозни туристически дестинации. Островът е наречен “Острова на хилядата храма” поради своите многобройни пагоди и будистки храмове.

Хроники за остров Бали – храна, здраве и пазар

Приключение в рая

Бали предлага на посетителите си не само прекрасни плажове, тропически климат и джунгли, но и възможността да се докоснат до богатата история и традиции на местните. Смесицата от ислям и будизъм създава уникални изкуства и традиции, изразени в пленителни танци, скулптури и живопис.

За още любопитни и полезни статии – очакваме ви във Viber канала ни! Последвайте ни тук!

Бали

Градове с културен блясък

Столицата Денпасар и град Убуд са сред най-културните и свещени места на острова. С множество музеи и галерии, те предоставят възможност за поглъщане в историята и изкуството на Бали. Други туристически градове като Кута, Санур, Джибаран, Семинийак и Нуса Дуа предлагат разнообразие от преживявания и забавления.

Хроники за остров Бали – Апа Кабар

Границата между лукса и бедността

Съвременният Бали представлява контраст между луксозните хотели и атракции за туристи, и ниския жизнен стандарт на местните жители. С популация от около 3 милиона души, островът се отличава с голяма поляризация между богатство и бедност. Земеделието и риболовът са основни източници на препитание за местните.

Природни богатства и кулинарни изкушения

С дължина от 153 километра и ширина от 112 километра, Бали предлага разнообразие от природни атракции. Активният вулкан Агунг и прекрасните плажове обградени с тропически дървета са само част от това, което посетителите могат да открият. Кулинарните изкушения включват разнообразни рибни специалитети, приготвени по желание на туристите.

Остров Бали ще забрани на туристите да карат мотоциклети

Остров Бали е истинско съкровище за туристите. Неговата атмосфера, история и хармонията между традиция, и модерност го правят една от най-желаните туристически дестинации в света. За тези, които търсят уникалност и изключително преживяване, Бали със сигурност ще задоволи техните нужди.

Източник: Actualno.com