Защо осем пътници от круиз, изоставени на остров, дни наред гонят кораба си?

Осем пасажери, изоставени в африканската островна държава Сао Томе и Принсипи, дни наред се опитват да настигнат кораба на Norwegian Cruise Line, с който са на круиз, докато той си проправя път нагоре по западния бряг на Африка, пише CNN.

Пътниците закъснели да се върнат на борда на лайнера на 27 март, според изявление на Norwegian Cruise Line. „Осем гости, посетили острова на частна обиколка, пропуснаха последния възможен час за качване на борда“, се казва в съобщението.

„Въпреки че това е много неприятна ситуация, гостите носят отговорността да върнат на кораба в определения час, който е широко известен – съобщава се по интеркома на кораба, в ежедневната комуникация и се публикува точно преди слизане на сушата“, допълват от компанията.

За още любопитни и полезни статии – очакваме ви във Viber канала ни! Последвайте ни тук!

Снимка: iStock

От Norwegian Cruise Line уточняват, че паспортите на пътниците са предадени на местните пристанищни власти. Круизната компания посочва, че гостите са отговорни за разходите, направени за догонване на кораба. От там завършват, че водят комуникация както с местните власти, така и с пътниците.

Според двойка от Южна Каролина Джил и Джей Кембъл, група от 8 пътници прекарва 15 часа в пътуване през 6 държави, за да се опитат да се присъединят към кораба в неделя в Гамбия.

ОЩЕ: Саудитска Арабия може да придобие една от най-луксозните круизни линии в света

Но корабът не успява да акостира поради отливи и прекарва още един ден в морето. Кембъл посочват за CNN, че групата ще се опита да го настигне в Сенегал, където корабът трябва да влезе в пристанището във вторник (2 април)

Според семейство Кембъл, няколко членове на групата са възрастни хора, друг е параплегик, а една жена е бременна. Един от тях остава без лекарствата си за сърце в продължение на 5 дни и се е разболява.

Как се стига до изпускането на кораба?

Снимка: iStock

Проблемът възниква, след като пътешествениците се отправят на частна обиколка в Сао Томе и Принсипи на 27 март. Туристическата агенция, която я организира, не успява да ги върне навреме на пристанището. Въпреки това, когато пристигат, корабът все още е там.

След като се свързват с капитана, той отказва да ги пусне на борда. След това комуникацията е прекъсната и лайнерът напуска пристанището. Тази версия обаче не е потвърдена от Norwegian Cruise Line.

Членовете на групата, които приемат лекарствата, остават без тях, а повечето пътешественици нямат кредитни карти, които се приемат в Сао Томе и Принсипи, така че семейство Кембъл харчи хиляди долари за настаняване и основни потребности.

ОЩЕ: Круизните туристи се завръщат в България – Варна и Несебър са в програмата на Norwegian Cruise Line

Жена от друга група, хоспитализирана спешно, също остава на Сао Томе. Семейство Кембъл се свързва с дъщеря ѝ в Калифорния, за да помогне за завръщането ѝ в Северна Америка.

Двойката се качва на кораба на 20 март. Уебсайтът CruiseMapper.com показва, че круизният кораб Norwegian Dawn е напът към Дакар, Сенегал.

Източник: Actualno.com