Защо не трябва да ядете банани на гладно?

Ако се консумират на гладно, киселинно-алкалният баланс може да бъде нарушен. Това се дължи на съдържанието на калий и магнезий в плода. „Когато калий и магнезий се приемат на гладно след няколко часа гладуване, има вероятност киселинно-алкалният баланс на кръвта ви да бъде нарушен“, обяснява експертът.

Според нея бананите са богати на калий и магнезий, които се усвояват бързо на гладно. Това води до увеличаване на натоварването на сърдечно-съдовата система, нарушаване на калиево-магнезиевия баланс в организма.

Бананите са едни от най-здравословните плодове. Те съдържат големи количества калий, магнезий, витамин В6, фибри и др. Но въпреки всичките си предимства, те могат да бъдат и опасни за тялото. Ето защо, преди да консумирате тези плодове, трябва да се запознаете с техните характеристики.

Бананите са изключително полезни при тези болести

Ползите от бананите

За още любопитни и полезни статии – очакваме ви във Viber канала ни! Последвайте ни тук!

Много изследвания доказват, че бананите помагат на тялото да се справи с умората, подобряват работата на сърдечния мускул и нормализират кръвното налягане. Когато се използват правилно, те могат да избавят пациента от депресия, киселини и анемия.

Бананите са доста висококалоричен продукт и затова помагат за бързо насищане на тялото без преяждане и бързо хранене.

Яденето на банани на гладно

Но въпреки всички ползи от бананите, те трябва да се консумират с повишено внимание. На първо място, трябва да избягвате консумацията на тези плодове на гладно. Въпреки общия мит, че бананите са най-добрата закуска за всеки човек, яденето на този продукт на празен стомах води до редица сериозни проблеми:

·         обща летаргия и слабост (поради големи количества захар);

·         хронична умора;

·         киселини в стомаха;

·         запек;

·         лошо храносмилане;

·         гадене;

·         повръщане.

Хората, страдащи от стомашно-чревни заболявания (по-специално гастрит, язва и панкреатит), трябва да бъдат внимателни. Бананите могат да раздразнят чувствителните стени на хранопровода и стомаха, да повишат киселинността и да причинят киселини и гадене.

Хората, страдащи от диабет, също не трябва да ядат банани, тъй като тези плодове съдържат големи количества въглехидрати и захар.

Знаете ли какви витамини има в банана?

Защо не трябва да пиете банани с вода?

Всъщност не трябва да приемате течности с никаква храна. Факт е, че такава консумация на храна нарушава храносмилателния процес.

Тъй като бананите първоначално са тежка и засищаща храна, смилаемостта им ще намалее рязко, когато се комбинират с големи количества течност (особено вода). Храносмилателните нарушения може да не се появят веднага, а да се натрупват и с течение на времето да доведат до сериозни здравословни проблеми. Така че не се заблуждавайте, ако не сте почувствали нищо точно след като сте изпили банан с вода.

В допълнение, комбинацията от големи количества захар и течност може да доведе до „ферментация“ в тялото, което от своя страна ще доведе до подуване на корема, лошо храносмилане, метеоризъм и гадене.

Източник: Actualno.com