Започва кандидатстването за Годишните награди за образование в България

На 16 октомври 2023 г., започва кандидатстването за Годишните награди за образование на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Всеки желаещ може да заяви своята кандидатура или да номира колеги на сайта на Асоциацията. Крайният срок за подаване на документи е 6 ноември 2023 г.

Номинациите могат да бъдат в общо 7 категории: „Учител на годината“, „Директор на годината“, „Училище на годината“, „Отговорник на годината“ „Езиков център на годината“, както и в двете нови – “STEM проект на годината” и “STEM учител на годината”. Образователната институция с най-добро представяне на престижното международно състезание по английски език Kangaroo Global Linguistics (KGL), което в България се организира от Асоциацията на Кеймбридж училищата, ще бъде отличено със специална награда.

Кандидатурите ще бъдат оценявани от четиричленно жури. Това са: директорът на Националния STEM център – проф. Найден Шиваров, изпълнителният директор и член на Управителния съвет на Фондация “Заедно в час” – Траян Траянов, зам-директорът по учебната дейност на 129 ОУ “Антим I”, гр. София – Надежда Николчева и Емилия Иванова – ментор в програма “Училища за пример” и бивш директор на 90 СУ “Ген. Хосе де сан Мартин”, гр. София.

“За поредна година ще отдадем заслуженото признание на всички учители и учебни институции. Забелязахме, че все повече учители прилагат STEM обучението, което се фокусира върху науката, технологиите, инженерството и математиката. Създават се и се реализират прекрасни проекти. Затова и решихме да добавим две нови категории – “STEM учител” на годината и “STEM проект на годината”, с които да отличим и хората, допринасящи за развитието на този вид обучение в страната”, сподели Владимир Колев, председател на Управителния съвет на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Независими и обективни новини – Actualno.com ги представя и във Viber! Последвайте ни тук!

Оценяването ще бъде в периода 7 ноември – 18 ноември, а победителите в конкурса ще бъдат обявени по време на официална гала церемония по награждаване на 30 ноември 2023 г.

За Асоциацията на Кеймбридж училищата в България: 

Асоциацията на Кеймбридж училищата в България е създадена от издателство “КЛЕТ България” ООД, представител на Cambridge University Press, като доброволно обединение на училища, стремящи се към по-високо ниво на преподаване на чужд език. Асоциацията е организатор на най-голямото състезание по английски език Kangaroo Global linguistics, като до момента през него са преминали над 100 000 ученици. В асоциацията членуват над 160 от най-добрите училища у нас, като тя е пример е пример за изключително успешното сътрудничество между университетско издателство и училищно сдружение.

 

 

Източник: Actualno.com